Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Noaptea in iurta


Ca sa vedeti cum ar fi sa traiti intr-o iurta mongola nu trebuie sa va duceti pina in Mongolia. Pe principiul “daca profetul nu poate merge la munte…” iurtele au aflat ca nu aveti cum sa ajungeti pina in Mongolia si au venit ele sa va intilneasca.

Au umblat ele ce au umblat si s-au parcat la Campu Cetatii, judetul Mures. Intre Tirgu Mures si Sovata, la 35 de kilometri de Tirgu Mures si cu 10 kilometri inainte de Sovata. Vreo 20 de bucati am vazut.

Par destul de reale. Adica ele sunt reale dar cred ca sunt iurte cu “optiuni turistice”. O iurta de la mama ei nu ar trebui sa aiba fundatie betonata si nici curent. Insa e cea mai apropiata experienta de iurtele adevarate care e si la indemana. Costa 50 de lei pe noapte de persoana si sunt cazate cam 5-6 persoane intr-o iurta.

Este si restaurant, ca sa nu muriti de foame, si un fel de sauna jacuzzi (cred) combinat cu sauna. Bucataria nu e insa grozava. Nu e rea dar e cam superficiala si neglijenta.

Ceva mai incolo, la vreo 300 de metri, e si o pastravarie interesanta cu un restaurant pe apa si posibilitatea de a pescui. Inchirierea unei undite e 2 lei, iar kilogramul de pastrav prins e 20 de lei. Daca va intereseaza zona aveti amanunte aici.


One Comment on “Noaptea in iurta”

  1. matrioska says:

    :)))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s