Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Cu atentia la Xi Jinping!


Vicepresedintele Chinei, Xi Jinping, se afla la Roma, unde a inceput o vizita oficiala, in cadrul careia va participa la ceremonia de sarbatorire a 150 ani de la unirea Italiei. Limbajul de lemn al unei stiri de la Radio China International, sectia romana. Foto Reuters.

Nu sunt ei de vina (cei pe care am apucat sa-i cunosc sunt oameni ok). E traducerea in romana a unei stiri de pe Xinhua. Asa e stilul presei din China in privinta evenimentelor “oficiale”, indiferent de limba de exprimare.

Stirea mai zice ca Xi a declarat la aeroport ca se bucura sa efectueze o vizita oficiala in Italia. In numele poporului chinez, a adresat poporului italian cele mai bune urari, precum şi felicitari calde pentru realizarile remarcabile obtinute de aceasta tara.

Obiectiv vorbind nici comunicatele guvernului de la Bucuresti nu difera extraordinar in ceea ce priveste stilul. A inteles cineva cum e (in anumite cazuri) cu taxarea inversa a TVA? Gasiti comunicatul din sedinta de guvern pe guv.ro

Da’ de ce v-am plictisit cu povestea asta? Pentru ca Xi Jinping chiar ar putea deveni o persoana foarte importanta asa ca merita urmarit.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s