Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

O X O


Inmultirea cu zero e necistigatoare chiar si in Delta.

Ok, sunt circotas. Sau poate am fost eu in coma citiva ani si-mi ascunde familia adevarul. In cazul in care s-ar adeveri varianta cu coma ar fi explicabil faptul ca nu am aflat ca medicii sunt platiti rezonabil (nu bine! ca nu sunt bani, dar nici mizerabil).

Stirea asta a trecut cam neobservata. In galop ca era sezon de cai abuzati pe agenda ONG-urilor. Cica ar urma sa fie mai bine pentru oamenii din Delta. Celor interesati de subiect, profesorii de matematica le-ar putea explica faptul ca “zero” poate fi inmultit cu oricit. N-are farmec.

Pentru ca, pare sa discute guvernul, medicii care merg in Delta Dunarii o sa fie mai bine platiti decit restul. Bine, probabila hotarire legata de spor ar fi – filosofic vorbind – in contradictie cu idei ca pensia minima pentru agricultori de 350 de lei (ajutor social mascat cu bun potential electoral) si cu “sporuri nesimtite”. Daca nici sporul de 100% nu e nesimtit inseamna ca chiar am fost in coma si nu m-am prins.

Aveti o stire Agerpres care evident ca nu putea sa se compare cu divortul Oanei Zavoranu sau cu nunta viitoarei doamne Lis. Imi scapa numele cetatencei.

Medicii de familie care isi desfasoara activitatea in comunele izolate din Delta Dunarii vor primi sporuri de 100%, potrivit sefei Directiei de Sanatate Publicã (DSP) Tulcea, Laurentia Militaru.

“Acordarea acestor sporuri de 100% pentru medicii de familie care lucreaza in Delta Dunarii a fost agreata de ministrul Sanatatii si de presedintele Casei Nationale pentru Asigurari de Sanatate. Este un mare cistig pentru comunitatile din Delta Dunarii, dar si pentru medici, in conditiile in care anul trecut sporurile acordate acestora nu erau mai mari de 40-50%”, a declarat directoarea DSP Tulcea. Laurentia Militaru pe numele ei, doamna de la DSP Tulcea.

Ea a mai spus ca in ultima perioada s-a constatat ca si primarii comunelor din Delta Dunarii doresc sa vina in sprijinul medicilor de familie pentru a asigura asistenta medicala populatiei din zonele izolate, in conditiile in care in urma cu cinci sau sase ani primarii nu pareau a fi interesati de atragerea medicilor de familie.

bla, bla, bla… texte despre primari si…

La nivelul judetului Tulcea exista in momentul de fata 90 de medici de familie, cel mai mare deficit de medici inregistrindu-se in mediul rural, inclusiv in Delta Dunarii.

Spor de 100%, adica salariu dublu. Pai, eu zic ca medicii de familie n-o sa mearga in Delta Dunarii nici pentru sporul de 100%. N-am zis ca n-o sa se deplaseze pina acolo insa cind vor vedea cam in ce conditii urmeaza sa-si desfasoare “chemarea” as zice ca se vor razgindi.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s