Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Romania vs. China – in curind!


O inclestare interesanta daca privesti dinspre Romania. Are vreo sansa Romania intr-o infruntare cu China in care metropole ca Shanghaiul sau Beijingul au populatii cit cea a Romaniei? Are sanse. Poate doar politetea ne-ar putea impiedica sa le fructificam. Romania este peste China!

La polo (polo in apa cum i se zice pe alte meleaguri pentru ca exista si joc de polo pe cai).

Nu e foarte corect cum am scris inceputul insa e un stil foarte raspindit in presa. Exagerarea, interpretarea, speculatia si scoaterea din context.

Partea proasta e ca marea majoritate a publicului “consuma” rapid. Titlu, subtitlu sau supratitlu, o poza eventual si isi formeaza propria opinie legata de un anumit subiect. Din care nu-i mai scoti nici pe romani, nici pe romance (ca sa nu fiu sexist).

Luna aceasta nationala de polo a Romaniei va participa la Campionatul Mondial de la Shanghai. E in grupa B si va juca cu Australia, Serbia si China. Deci vom avea o infruntare China-Romania :)) , n-am mintit deloc.

M-am apropiat, oarecum, de polo in anii trecuti cind mergeam sa inot la Dinamo pentru ca stateam in zona. Cam acum doi ani am prins si victoria “istorica” a Romaniei (la polo) impotriva Ungariei. A fost prima si cred si singura de pina acum. Ungaria e o forta in sportul asta. Se pare ca romanilor le lipseste spiritul de echipa sau se ineaca la mal, ca tiganul.

Partea funny e ca am reusit sa-i batem pe unguri la polo (era meci amical, or fi fost si ei politicosi) dupa ce am adus la nationala antrenori din Ungaria. Kovacs Istvan si Balanov Ladislau 😉 . Cred ca daca ne intrecea Ungaria la gimnastica feminina sau ne batea la fotbal cu antrenori romani pe banca ne-ar fi stat in git mult timp.

Ei, revenind la CM de Polo de la Shanghai (organizare de eveniment important pentru care iti trebuie infrastructura = bila alba pentru China) Romania va debuta pe 18 iulie cu Australia.

Pe 20 iulie jucam cu favoritii grupei, Serbia, iar pe 22 jucam chiar cu gazdele, China. In principiu ii batem de le suna apa in cap insa depinde de cum vom sta in clasament si de cum se profileaza culoarul ulterior. N-as exclude sa jucam cu partea mai putin experimentata a echipei ca, deh, jucam cu gazdele. Sau poate sa tina arbitri cu ei…

Nu cred ca va intereseaza in mod special povestea asta insa dau si grupele si sistemul competitiei.

Prima clasata din fiecare din cele patru grupe se califica direct in sferturile de finala, iar echipele clasate pe locurile 2-3 vor juca incrucisat pentru celelalte patru locuri calificante in sferturi.

Grupa A: Ungaria, Kazahstan, Muntenegru, Spania;
Grupa B: Serbia, Romania, China, Australia;
Grupa C: Brazilia, Japonia, Croatia, Canada;
Grupa D: SUA, Germania, Italia, Africa de Sud.

O sa cistige Serbia, Ungaria sau Croatia. E un pronostic, nu dati cu pietre.

Era sa trec peste faptul remarcabil ca un sport, cu vreo 15 bazine in care se poate juca, ofera posibilitatea (ipotetica, dar nimic nu ne impiedica sa visam) urcarii pe podiumul unui Campionat Mondial.

Nu cred ca e foarte greu sa aflu cam cum sunt platiti poloistii “de nationala” din Romania. Ma abtin insa pentru ca mi-ar fi apoi greu sa nu le compar randamentul (performante/salarii) cu fotbalistii. Mai tine cineva minte cu cine era in grupa Romania la ultimul CM de fotbal la care a fost prezenta? Ok, poate un scor? Despre asta vorbesc.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s