Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Voila, madame Lagarde


Trebuie sa ma laud si eu putin. Cu toate ca nu e inca oficial se pare ca am intuit bine.

Noul director general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, va oferi Chinei un post important de conducere, probabil de director general adjunct, au declarat pentru Reuters surse din domeniu.

Lagarde a promis miercuri, in prima conferinta de presa ca director general al FMI, ca va creste puterea marilor economii emergente in ierarhia FMI.

Ea a afirmat ca ia in calcul crearea unui nou post la nivel inalt, care sa fie ocupat de un candidat dintr-o mare economie emergenta.

Surse apropiate FMI sustin ca Lagarde ii va oferi lui Zhu Min (foto), fost consilier special al lui Strauss-Kahn, un post de director general adjunct care urmeaza sa fie creat.

“Min Zhu ar trebui numit ca director general adjunct”, a declarat o sursa din consiliul executiv al FMI. China ar obtine astfel un post intre primii cinci oameni din ierarhia FMI. Numirea trebuie aprobata de consiliul executiv al FMI, care are 24 de membri ce reprezinta cele 189 de tari actionare ale Fondului.

Zhu Min este fost guvernator al bancii centrale a Chinei. Numirea sa ar oferi Asiei cel de-al doilea post la nivel inalt in conducerea FMI. Japonezul Naoyuki Shinohara ocupa in prezent un scaun de director general adjunct.

Functia de prim adjunct al directorului general, ocupata in prezent de americanul John Lipsky, va deveni vacanta in august odata cu retragerea acestuia. Surse apropiate FMI au declarat ca SUA ia in calcul propunerea lui David Lipton, consilier la Casa Alba, ca succesor al lui Lipsky.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s