Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Gata cu berea la gustare in Rusia :))


Presedintele Dmitri Medvedev a promulgat o lege prin care berea trece in categoria bauturilor alcoolice. Pina acum era considerata drept “aliment”” conform legii din Rusia.

Deh, are sub 10% concentratie alcoolica asa ca e privita mai degraba ca o bautura racoritoare.

Foarte interesant. Dupa destramarea URSS si liberalizarea economiei consumul de bere a tot crescut. Ma refer la litri pe cap de locuitor. Cel de vodca, vorbim despre Rusia, a scazut cu o treime fata de nivelul din 2000. Tot litri/capita.

Berea este avantajata, nu doar in Rusia, de avalansa de reclame. Evident ca si producatorii de vin sau de vodca fac cit mai mult in privinta asta insa berea pare sa cistige popularitate pe pietele noi.

S-a intimplat acum citiva ani in India, berea Cobra e un caz de studiu foarte interesant, se intimpla in continuare in China (berea Tsingtao), s-a intimplat si se intimpla in Romania si se intimpla si in Rusia. In ceea ce priveste calitatea berii din Rusia am mari semne de intrebare dupa ce am aflat povestea de aici (al doilea clip audio la comentarii).

Masura asta cu trecerea berii la categoria bauturi alcoolice in Rusia va intra in vigoare, deplin, din 2013. Data de la care reclamele la bere vor avea anumite restrictii si berea va putea fi vinduta doar de magazinele/chioscurile care au licenta.


One Comment on “Gata cu berea la gustare in Rusia :))”

  1. teo says:

    Ei, daca tot suntem la capitolul beri exotice, pot sa ma laud si eu cu “Bintang” din Indonezia. Foarte buna, dar scumputa pentru puterea lor de cumparare si chiar si pentru a noastra. Intre 1 si 4 euro sticla de 600, depinde de unde o iei. Dar, dat fiind faptul ca sunt un popor preponderent musulman, nu e de mirare sa incerce sa puna frana alcoolului. Oricum, berea e singura chestie care se gaseste in magazine. Daca vrei altceva mai tare, poti sa gasesti in baruri, dar la niste preturi care iti taie pofta. De exemplu, o sticla de vin chior ajunge pe la 70 de euro, asa ca


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s