Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Dobinda negativa, daca va puteti inchipui


Banca Nationala a Elvetiei – SNB – ar putea relaxa si mai mult politica monetara fara a recurge la interventii valutare pentru a opri aprecierea francului, a declarat joi vice-presedintele SNB, Thomas Jordan, intr-un moment in care investitorii fac speculatii cu privire la urmatoarea decizie a Bancii Elvetiei.

Analistii sunt de parere ca ar putea decide sa impuna dobinzi negative, fortind bancile sa ceara bani clientilor pentru depozitele constituite, o politica practicata ultima data in Elvetia in anii ’70 dar care a mai fost utilizata recent in Japonia.

Din 2008 pina in prezent francul elvetian s-a apreciat cu 40% in raport cu moneda euro, ceea ce a afectat exporturile Elvetiei.

Ingrijorarile cu privire la posibilitatea unei noi recesiuni au determinat recent SNB sa reduca dobinda de referinta la un nivel apropiat de zero.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s