Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Concluziile trase la cald nu fac bine realitatii!


Adevarul nu e, niciodata, alb sau negru. Culoarea adevarului, daca ar trebui sa-l picteze cineva, e un gri. Mai mult sau mai putin spre alb/negru, insa e gri.

Ca sa vorbesc pentru oameni normali, niciodata nu afli adevarul ascultind doar o parte implicata intr-o poveste controversata. Fiecare are motive bune (din punctul sau de vedere, neimpartasite de cealalta parte) cu care isi motiveaza atitudinea. Ei bine, asa si cu turistii chinezi. Si asta cu toate ca ma feresc de asa ceva :))

Din punctul meu de vedere am destule (si suficient de bune) argumente pentru care chinezii NU o sa fie interesati de turism in Romania (click pe link), orice le-ar fi zis delegatia Romaniei care i-a vizitat recent.

Partea funny e ca “turistul chinez” nici macar nu e interesat de eventualele facilitati (la viza ma refer si la cursa aeriana Bucuresti-Beijing) pe care i le-am putea crea. Cei care vor sa vina, vin oricum. Daca ma intrebati pe mine am mari dubii legate de “experienta turistica” pe care o traiesc. Si de promovarea ulterioara, din gura in gura.

Ma rog, asta e problema mea. Cert e ca am intilnit un autocar de persoane cu trasaturi asiatice pe linga Palatul regal, peste drum de fostul Comitet Central al PCR de pe care a zburat familia Ceausescu cu elicopterul.

Zic grup de turisti “asiatici” pentru ca e greu (ca roman) sa-ti dai seama de unde sunt. Poate erau japonezi? Nope!. Poate Coreea de Sud (aia de Nord mi se pare imposibil)? Nici asta nu prea cred.

Daca ma iau dupa comportament, stilul de imbracaminte (in nici un caz japonez), trasaturi si cum suna limba pe care o vorbeau as zice ca sunt niste “han” din China. Si asta fara nici o facilitate “negociata” de delegatia romana in China. Un singur lucru mi-as dori: genul asta de intimplare (peste citeva luni, un an) sa nu fie interpretat ca un succes al vizitei. Nu ca m-ar deranja, insa nu ar fi adevarat.

Da’, poate traiesc foarte bine si fara mincarea cu care sunt obisnuiti. Cel putin asa pare. Plus ca relatia asta (turistic vorbind) “China-Romania” nici nu pare chiar asa de scumpaLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s