Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Un sat bogat. In China. Bogat rau :)


Daca aveti treaba prin China in octombrie poate ajungeti si prin satul Huaxi, provincia Jiangsu.

E considerat (marketat?) drept cel mai bogat sat din China. De ce in octombrie?

Pai, au programata inaugurarea unui zgirie-nori. Vorbim de un sat, daca ati uitat.

Cladirea va avea 328 de metri si va fi a 15-a din lume, ca inaltime. Oamenilor respectivi le merge bine si vor ca lumea sa stie chestia asta. Asa ca s-au gindit ca ar da bine, in zgirie-nori, un taur de aur (na!, ca rimeaza). Citareste o tona (adica 1.000 de kilograme).

Nu stiu daca ASA CEVA se poate intimpla DOAR in China (avem si noi pagodele noastre cu turnulete vesele. Nu pot sa uit doua huidume cu turnulete la iesirea dinspre Cimpia Turzii spre Turda) insa cred ca e unul dintre putinele locuri de pe fata pamintului. Cred ca nea George Becali ar crapa de invidie.

Pe scurt: Huaxi e o localitate de vreo 4-5 kilometri diametru si o populatie inspre 40 de mii de locuitori. Ieftin ca braga in China. Nu toti au acte de localnici pentru ca mai trebuie sa si lucreze cineva. Insa cei care au hukou de Huaxi nu o duc rau.

Educatie si asistenta medicala gratuite (mare lucru in China) cam toti locuiesc in vile (mare lucru, nu doar in China), fiecare familie are cel putin doua masini si un cont de minimum 250 de mii de dolari.


One Comment on “Un sat bogat. In China. Bogat rau :)”

  1. teo says:

    Dar ce Doamne iarta-ma fac aia de le merge asa de bine? Ca daca ar fi numai faptul ca faci umbra pamantului in locul ala, pana acolo nu m-as opri. Probabil e un sat unde s-au retras bastanii provinciei si cei din vecini, din Shanghai 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s