Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Lista Hurun (a bogatilor din China)


De lista Forbes, nu ma indoiesc, ati auzit. De lista Hurun (un fel de echivalent al listei Forbes in China) ati auzit dar ati uitat. O sa vi se reaminteasca pina retineti :)). Altfel, Hurun se ocupa de cercetarea pietei.

In topul celor mai bogati oameni din China, pe prima pozitie anul acesta, apare Liang Wengen. Offf, nu-mi spuneti ca habr nu aveti cine e. E presedintele unei companii din domeniul constructiilor (Sany) si fost director al unei fabrici de armament (de stat, evident, aia de armament. Se pare ca o astfel de pozitie face bine la relatii). Averea lui nea Liang Wengen e de 11 miliarde de dolari.

Ma rog, un fel de a spune averea, pentru ca detine multe actiuni a caror valoare fluctueaza. Daca ati urmarit bursele in ultimii 2 ani v-ati dat seama ca fluctuatiile astea sunt foarte mari. O crestere/scadere de 6-7 la suta intr-o zi inseamna, la averea lui, in jur de un miliard.

Asta e insa alta filosofie. Ideea e ca Liang Wengen ocupa primul loc in topul Hurun.

In plus (ca tot le place romanilor sa discute/admire/critice “China comunista”) numarul miliardarilor in dolari americani a ajuns la 271. Anul trecut erau 189.

Foarte aproape e si Zong Qinghou, presedintele grupului Wahaha, cu o avere estimata de 10,7 miliarde de dolari.

Pe podiumul topului il mai avem si pe seful de la Baidu (echivalentul Google din China), Robin Li Yanhong, cu o avere de 8,8 miliarde de dolari.

Numkarul milionarilor in dolari din China depaseste (o zic fara sa fi verificat dar nu cred sa ma insel) lejer o jumatate de milion de persoane.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s