Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Ce faci cu hainele vechi?


In urma cu vreo 4 ani am observat la Carei, judetul Satu Mare, o cusculie de lemn foarte ciudata. Era un automat de vindut lapte.

Bagi banii, iei un recipient (daca nu ai) si iei si lapte. La orice ora.

Ulterior am aflat ca aparusera prin zona Oradea, deci nu era o premiera. Era totusi interesant. Intre timp s-au extins in mai toata tara.

“Aparate” de genul asta insa nu am mai vazut. Inca.

Au aparut de vreo saptamina si am depistat deja 3 bucati. N-as putea anticipa un eventual succes sau esec insa ideea nu pare rea.

Ai ceva haine in plus? Decit sa le arunci sau sa le atirni in tot felul de locuri sperind ca cineva care are nevoie de ele le va lua, le bagi in sandrama si se ocupa apoi ONG-ul. Caritas in cazul asta.

Nu e de ris. Una dintre problemele cele mai mari ale oamenilor fara casa care dorm pe unde apuca e ca nu se pot spala (pe corp, ca pe fata mai gasesc) si nu-si pot spala hainele. Asa ca bune, rele, la citeva saptamini incearca sa le schimbe aruncind ce au pe ei si imbracindu-se in ce gasesc. Daca aveti haine mici, vechi, putin rupte, patate, s.a.m.d. la container cu ele.


3 Comments on “Ce faci cu hainele vechi?”

 1. teo says:

  Sa stii ca ideea e mai mult decat excelenta. Nu mai departe de aseara imi faceam cu maica-mea tot felul de socoteli si calcule diferentiale cum sa golim niste dulapuri si geamantane cu vechituri care stau acolo si de zece ani. Pacat ca pe la noi nu am vazut cutiile respective, dar se pare ca o sa mai am un drum spre Carei anul asta, asa ca stiu cu ce sa umplu portbagajul 😉

  Ar fi foarte fain daca s-ar extinde.

 2. teo says:

  Mai e jucaria asta? Am trecut in dimineata asta prin Carei (drept e ca am cam facut-o ca sageata) si nu am vazut-o. Nu de alta, dar mi-am adus aminte de faza asta inainte sa plec de acasa si pregatisem un sac de lasat la cutie. Acu’ or fi mai interesante, ca le-am plimbat un sfert de tara 😀

  • @ teo
   Trebuie sa mai fie. Una era in dreapta bisericii reformate, peste drum, alta la sosea intre Billa si spital, peste drum de parc, iar alta in parcarea din fata bisericii ortodoxe din centru. Un fel de “linga BRD”.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s