Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Ca asa am chef (3.847.125.768: I’m NOT a NUMBER)


Cel putin asa credeam pina azi. Ca “I’m NOT a NUMBER”. Chiar asa am crezut.

Iaca, m-am inselat. Din seria “7 miliarde de oameni pe pamint” am dat peste un fel de calculator (vrajeala statistica, evident) care iti poate spune cu exactitate (o foarte dubioasa precizie de ordinul unitatilor 🙂 ) a cita persoana esti din cele 7 miliarde. Daca nu ma credeti faceti un test aici.

Mie mi-a iesit 3.847.125.758, numarul de ordine. Evident ca nu cred asa ceva, insa cred ca e un bun instrument de marketing. Ca sa se vada ce virsta are “publicul”. Si acum sa trecem la lucruri mai serioase.

Mi-am luat citeva palme peste cap astazi din cauza postarii precedente. Palme amicale, prietenesti (plus ca in particular, deci de la oameni care ma cunosc) insa tot palme. Bine, palmute 🙂

Parerile variaza: “sterge postarea”, “ai fost agresiv”, “nu ma asteptam la asa ceva”, “cred ca erai beat”, “lasa-i in plata Domnului”, “ai probleme?”, s.a.m.d.

In mod ciudat nimeni nu a scris la comentarii. De ce? Cititori sunt, pe blog vorbesc nu la postarea precedenta cu vizualizari modeste, dar cam tacuti. Ciudat, nu?

Singurul argument cu care sunt de acord (dovada ca am sters propozitia) e ca “va calc in picioare” suna a amenintare. Mda, am zis, si am dat un DEL.

Pina la urma, ce am vrut sa zic (confuz, recunosc, si asta pentru ca am pornit de la ideea “scrie frumos si cititorii vin” – CNP – si s-a intimplat sa il aud pe Train Basescu de la Bruxelles. Era prea tirziu ca sa o iau pe alta cale) in postarea precedenta?

S-o luam metodic. Deci da, de vreo 2 ani trec printr-o perioada foarte dificila. Ca mai mereu, insa acum e si mai greu. Pe mai toate planurile. Peste asta se suprapun fel de fel de giumbuslucuri legate de familie. Asta e, familia nu ti-o alegi. Aseaaa…

Cred ca e la mintea cocosului ca la o populatie de 7 miliarde numarul celor cu grave carente de ordin intelectual e chiar marisor. Nu stiu cum reusesc, nu depun eforturi in directia asta, insa nu ratez nici o “minte odihnita” de pe o raza de 5.000 de kilometri. Pur si simplu dam nas in nas. Singura explicatie care imi vine in minte e ca “cine se aseamana se aduna”.

Muncesc mult (parerea mea), in conditii foarte stresante (parerea mea), fara ca cineva sa-mi fi promis pina acum (la modul serios) amplasarea vreunui bust al meu in centrul unui oras important. Parerea mea.

Vreo 2-3 zile pe saptamina lucrez peste o ora cu un puls de 100-110. In ritmul asta in citiva anisori o sa am o intilnire de gradul zero cu un atac cerebral sau un infarct. Merita?

E o faza clasica in filme ca cineva sa ramina atirnat la inaltime foarte mare si sa se agate de ceva fragil in ultima secunda. Un alt personaj (negativ de obicei insa nu si in cazul asta) ii intinde mina ca sa-l salveze. Se privesc in ochi, cel de sus zimbeste cu subinteles si ii da drumul celuilalt sa cada.

Privirea si zimbetul asta le intilnesc aproape zilnic.

De peste o luna asist (de pe margine, n-am nici o legatura) la o telenovela de un gigantic prost gust. Nu am pretentia ca dreptatea, adevarul, onoarea sa cistige (e doar in filme, nu sunt copil) insa mi se pare ciudat ca nici macar lege, regulament, cale de apel nu mai inseamna nimic in Romania. Asa are cineva chef! Pai, pe sistemul asta, am si eu dreptul la cheful meu, n’est-ce pas?

Nu e o premiera sa ramin siderat in fata (aici chiar ca nu mai gasesc cuvintele potrivite)…. Povestea e aceeasi, la modul general, doar personajele se mai rotesc.

In tot contextul asta se mai trezeste cite un pitifelnic odihnit sa il manince limba privind modul cum percepe domnia sa ca as scrie.

Asta e de fapt povestea. Poate scriu prost sau bine, poate am sau poate nu dreptate, poate impartasiti sau nu aceleasi idei, poate sunt bou, poate sunt grobian.

Daca nu va place, va rog, nu mai intrati pe aici. Va pierdeti vremea cu timpenii. Nu vreau sa schimb lumea. Scriu pentru ca asa am eu chef si ma adresez DOAR celor carora le place ce scriu. Criticile, fara probleme, sunt binevenite. Insa cu argumente.

Ramine cum am stabilit.

Advertisements

One Comment on “Ca asa am chef (3.847.125.768: I’m NOT a NUMBER)”

  1. teo says:

    Păi, cam eu fac agitaţie pe aici şi din când în când Matrioska. Foarte rar Ana, iar pe b l-am citit doar de vreo două ori.

    La început nu ştiu ce aş fi putut comenta, că m-ai lăsat fără cuvinte. Am pornit, totuşi setată de la lucru, că vin şi-ţi las vorbă că e ultimul meu comentariu. Am plecat de la “dacă nu îţi place… marş”. Nu mi-a plăcut şi faza aia chiar am luat-o foarte personal.

    Noroc că ai revenit cu precizările în timp util şi am început să te înţeleg. Ştiu cum e să-ţi vină să ieşi să urli la stele. Când simţi că nu mai poţi, ia ceva şi trânteşte de pereţi până faci surcele, cioburi sau ce o mai rezulta din chestia respectivă. Nu te vede nimeni, nu te citeşte nimeni, dar după aia viaţa are un nou sens.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s