Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Buna sa-ti fie inima, Romania.


Tocmai am terminat de povestit cu M.R. un roman mutat anul asta in Germania (din Cluuuj, de unde doara’?) asa ca m-am gindit si la tanti asta, Romania.

Mie personal mi se par usor deplasate balcoanele (mai sunt…) cu steaguri tricolore. Da’, poate e problema mea?

Anyway, de 1 decembrie (am aflat si eu circulind cu piciorul, altfel nu prea aveam sanse in sensul asta) se “redeschide/modernizeaza” Dragonul Rosu. Ce inseamna chestia asta ma depaseste insa cred ca e important.

Foarte probabil actiunea asta a autoritatilor a avut o STRINSA legatura (electoral vorbind, parerea mea) cu deschiderea Dragonul Rosu. Alte amanunte aici.

E greu sa faci diferenta intre “favorizare” (D.R.) si “interes” (EU) pentru ca toata treaba e facuta cu cap. Adica “in interesul cetateanului”.

Care, inevitabil, urmeaza sa voteze 😉 . Ma rog, nu asta e povestea. Insa, de data asta, sunt bucuros sa imi aduc aminte.

Dragonul Rosu e un “interes economic” chinezesc in Romania. Daca nu ma credeti, cititi aici chestii de la fata locului.

Nu am cum sa-mi dau seama care e treaba (cu adevarat) cu Dragonul Rosu. Dar macar au avut bunul simt sa angajeze o firma de BTL (below the line) cu suficient de mult bun simt ca sa angajeze oameni cu bun simt.

Adica asa ceva, si pot veni martor cam toate mamele de copii mici din Bucuresti, nu prea se intimpla sa vezi.

Nu laud si nici nu critic pe cineva. Doar ca, in afara de mine si chiar si asta rar, n-am mai vazut pe cineva in Bucuresti sa ajute o mama sa coboare/urce la metrou cu un carucior 🙂

Asa ca, “dulce Romanie”, iti doresc soferi care sa nu mai parcheze pe trotuar in halul in care cineva cu carucior nu mai poate trece, fumatori care sa-si ceara voie cind isi aprind tigara (indiferent de loc), oameni care sa arunce biletul de metrou la cosul de gunoi aflat la cel mult 10 metri. Si cit mai putina manea pentru urechile celor de vizavi (vis-a-vis).

O sa se intimple asta? Nu. Dar asta iti doresc, coana Romanie, de 1 decembrie.

Ciolan cu fasole, corespondenti, parada militara, avioane, defilare, PRO TV, ziua nationala, Radio Chisinau, sarmale, audiente, glume, ambasade, suntem cei mai buni, Antena 7? Sunt doar elemente de decor. Actorii adevarati din Romania sunt altii. Ma bag ca sufleur?



Leave a comment