Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

“Kimjongilia” floarea lui Kim Jong-il


N-am urmarit cu o extraordinara atentie insa sper sa nu copiez pe nimeni. N-am gasit nimic foarte vizibil pe tema asta dar, daca e sa fie, imi cer scuze chiar daca nu ma simt vinovat.

Nu ma indoiesc ca daca ati urmarit stirile de azi ati aflat ca trupul mort (un eufemism pentru cadavru) al lui Kim Jong-il a fost expus intr-un sicriu de sticla pentru a i se putea aduce omagii raposatului.

Florile din jurul sicriului sunt “kimjongilia”, un anumit soi de begonie. Soiul a fost realizat in 1988 de un botanist japonez care i l-a dedicat lui Kim Jong-il (inca nu era “iubitul conducator”). Inteleg de aici ca, in mod natural datorita ingineriei genetice, begonia kimjongilia infloreste in jurul datei de 16 februarie. Ziua de nastere (oficiala, cel putin) a fostului lider de la Phenian.

Si inca ceva interesant aparut in Shanghai Daily.

Ziarul (citeaza “agentii”) pare sa fi dat de povestea unui medic francez care l-ar fi tratat pe Kim Jong-il dupa atacul cerebral (neconfirmat oficial) din 2008.

Pe scurt, Francois-Xavier Roux, seful sectiei de neurochirugie a spitalului Sainte Anne din Paris spune ca ar fi dus la Phenian in august 2008 pentru a ajuta la tratarea unui pacient.

Pacient care s-a dovedit ca e Kim Jong-il. Doctorul framcez zice ca habar nu are de ce a fost ales el. Starea in care l-a gasit pe Kim Jong-il era foarte proasta. Coma, ce sa mai… A reusit insa sa-l puna pe picioare. Interesant ca nu prea s-a aflat pina acum despre povestea asta care ar fi fost o confirmare a speculatiilor legate de starea de sanatate a liderului nord corean.

Mai zice Francois-Xavier Roux ca a fost chemat sa ofere sfaturi medicale pentru ca medicii din Phenian se simteau prea implicati emotional ca sa ia decizii obiective. Si ca Kim Jong-il ar fi fost un francofil. Macar de dragul rimei si sunt gata sa fiu de acord 🙂 .

Amanunte aici.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s