Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Maidanezul constitutional


Sunt destul de sigur ca ati aflat stirea cu declararea ca neconstitutionala a Legii referitoare la eutanasierea ciinilor comunitari de catre Curtea Constitutionala. Daca nu, amanunte aici si aici.

Ramine de vazut si motivatia Curtii Constitutionale (urmeaza sa apara) insa mi se pare ca s-a ajuns prea departe cu subiectul asta.

Marturisesc ca nu sunt nici pro si nici impotriva eutanasierii ciinilor fara stapin. Oricum, ma asteptam la o astfel de decizie a Curtii Constitutionale. Semnele erau destul de stravezii 🙂 .

Am trecut aseara pe linga un ciine maidanez care era extrem de linistit in ajunul unei decizii care putea sa-l condamne la moarte. Sau o fi fost obosit de la o intensa activitate de lobby? Ideea e ca nu parea ingrijorat…

Ziceam ca nu sunt nici pro si nici contra eutanasierii cinilor fara stapin. Cine nu a taiat (majoritatea oamenilor) o gaina, un iepure sau un porc nu are de unde sa stie cum e sa omori un animal. Sunt mai greu de inteles clipele alea cind incepe singele sa curga. Si da, sunt sigur, exista multi oameni care iubesc sincer ciinii. E suficient sa vedeti citi oameni isi plimba zilnic ciinele prin orase sau citi hranesc maidanezii (plus porumberii, vrabiile si ratele si lebedele de pe baltile din parcuri).

Apararea atit de patimasa a vietii ciinilor mi se pare insa ciudata intr-o lume in care se taie (pentru carne) pui, vaci, porci s.a.m.d.

Argumentul cu “ciinii nu se maninca pentru a avea justificare sacrificarea lor” nu prea sta in picioare. Nici pe 2, nici pe 4 picioare.

Nici sobolanii, soarecii sau tintarii nu se maninca insa sunt vieti pe care nu le apara nimeni. Pentru ca nu sunt animalute dragute.

Ciinii maidanezi musca (n-are importanta ca si omul are o parte din vina) asa ca fac si rau. E o legenda chestia cu agresivitatea zero la cei castrati. Nu ma pasioneaza sa fie eutanasiati maidanezii insa nici sa-i intilnesc intre blocuri si prin parcuri nu e funny.

Eh, eu ma descurc ca am crescut destui ciini si sunt in putere. Dar copiii sau batrinii ce pot sa faca seara daca-i inconjoara 5-10 maidanezi cu ambitii de sefi ai trotuarului?

Advertisements

2 Comments on “Maidanezul constitutional”

  1. Tavi Coman says:

    Geniala fotografia! :)))

  2. danvasiliu says:

    Eu zic sa ii trimita in China! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s