Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Manastirea Marcuta si Eminescu


Pe 15 ianuarie s-au implinit 162 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Astfel de aniversari sunt greu de marcat fara a cadea in patetisme, culturisme si romanisme verzi.

In urma cu vreo 2 luni am dat din greseala peste biserica Marcuta si ma gindisem sa o vizitez pe un 15 ianuarie.

La azilul de pe linga fosta manastire a fost tratat, pentru o perioada, si Mihai Eminescu. Biserica are aproape 500 de ani si mi se pare una dintre chestiile care ar trebui mai bine cunoscute si promovate.

Un scurt istoric al bisericii Marcuta gasiti aici.

Se vede dupa zidurile care o inconjoara (vreo 6-7 metri inaltime) ca a prins vremuri grele. Biserica e inalta dar foarte mica in interior. Cam cit o garsoniera mai rasarita.

Impresionante insa grosimea zidurilor. Dupa cum se poate vedea ferestrele sunt foarte inguste (ca sa nu incapa un eventual atacator) iar zidurile au cam peste 1 metru grosime. Se observa usor chestia asta in interior la nisele imense de la ferestre.

Revenind insa la aniversare as avea o recomandare de facut. Am mai facut-o in particular dar merita vazuta si de alte persoane. Nu e ideea mea, am lins-o de pe dstaca.ro .

“Comemorarea a N ani de la moartea unui scriitor pare un subiect la limita somnolentei. Cum sa generezi audienta TV cu asa ceva si, mai mult, cum sa faci o retea sociala de succes din asta?

Ei, bine, cu multa creativitate, putina bunavointa si un buget considerabil, TV Globo din Brazilia si agentia LiveAd din Sao Paolo – care nici macar nu are site 😉 – , au creat un super-show si o retea sociala foooarte cool pe subiectul asta”.

“Ca e o idee foarte misto a fost de acord si juriul Festivalului de la Cannes, care a premiat proiectul cu trofeul PR Lion”.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s