Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Protestatarii senibili si fortele de ordine delicate


Bai ficior. Atita vreme cit arunci cu caramizi nu te mai plinge ca te ustura nasucul din cauza gazelor lacriomogene.

Daca spargi o vitrina asteapta-te sa iei si un baston de cauciuc peste cap. Doare, sper ca nu te-a surprins.

Ca sa nu ma lungesc: oricine poate protesta in orice fel atita timp cit isi asuma riscurile. Adica dupa ce darimi un magazin nu ar trebui sa te mire faptul ca te inghesuie cineva intr-o duba. Jandarmii la fel (Foto: prison.com.ro) .

As cere un salariu serios ca sa risc sa-mi iau o bita in cap. Numai ca, in secunda in care te angajezi in Politie sau Jandarmerie, trebuie sa-ti fie foarte clar ca (la un moment dat) se poate intimpla sa ti se ceara sa intervi si la altceva decit la traditionala inghesuiala de la niste moaste.

Poate te trezesti trimis in Kosovo, Afganistan sau Irak. Sau ca trage vreunul asupra ta. Adica e destul de limpede in fisa postului ca “astia sunt banii lunari in schimbul carora pensionarele trebuie sa umble linistite la miezul noptii dupa cea mai ieftina frunza de patrunjel pe o raza de 326 de kilometri”.

S-ar putea sa nu faci nimic 100 de ani (si sa-ti iei banii) sau s-ar putea ca miine sa te loveasca in cap vreun protestatar impotriva lacustelor. Si sa-ti iei banii. Poate sunt putini pentru riscul la care te expui insa milioane de angajati cu salarii mai mici (si riscuri mai mici) te asteapta cu bratele deschise sa le fi coleg. Un salaiu de 700 de RON pe luna la o covrigarie merge? Riscul e, asta intr-un caz foarte nefericit, sa explodeze sandramaua.

Daca nevasta isi mai aminteste vag de “DA, pina cind moartea ne va desparti” pensionarele si pensionarii trebuie sa-i aperi. Ca de aia esti platit.

Advertisements

4 Comments on “Protestatarii senibili si fortele de ordine delicate”

 1. Ana says:

  Vroiam sa scriu si eu despre asta, dar momentan m-am abtinut. Dar cu siguranta doua lucruri mi s-au confirmat din nou, televizorul trebuie aruncat pe geam si romanii sunt niste oameni ai pesterilor.

  • teo says:

   @Ana
   Se zice ca mamaliga nu explodeaza. Dupa revolutie am zis ca explodeaza, dar in prezenta unui catalizator – vezi Tokes. Uite ca se confirma ipoteza mea si de data asta l-au gasit pe Arafat. Asa suntem noi, un popor “sufletist”.

   Mai mult decat taierea unui procent dureros din salariile bugetarilor, ne-a durut demisia unui simbol, pentru ca asta e la urma urmei Arafat: exemplul ca in tara asta se poate face totusi ceva. Cu iesitul in strada a fost cam ca si cu votarea castigatorului de la un concurs de talente, cand cel mai mare talent al lui a fost faptul ca a fost orfan.

   Si la fel ca si cu revolutia, si pentru Arafat au iesit in strada visatorii, iar miscarea lor a fost pe urma manipulata de cei care au avut alte interese. Adica iar am plicat de fraieri.

   • Ana says:

    Istoria se repeta ca la revolutie, aproape aceleasi greseli si aceiasi manipulare. Bine ca acum nu sunt arme si doar niste bastoane si gaze lacrimogene, ca altfel ar fi fost iar in stare sa se impuste intre ei. Stiu ca este disperare si saracie, dar totusi exista si alte modalitati de asa zisa revolutie sau proteste.

    Legat de manipulare, stateam si ma gandeam la sursele de informare, inainte nu prea existau deci poporul nu era informat cum trebuie, respectiv prostit. Acum, sunt prea multe surse de informatii care te protesc cum vor ei, si lumea le crede gogosile din cauza nevoii de cunoastere de atunci. Pana la urma nici asa, nici asa nu e bine.

 2. Ana says:

  Si vorba ta iar am picat de fraieri.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s