Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Pe doua roti in Vietnam


Ce poti sa faci cu o plasa de pescuit in Vietnam in afara de a pescui? Daca esti politist in provincia Thanh Hoa poti opri motociclistii/scuterele care merg prea repede. Multe motoare, indragostiti de viteza multi (ca sunt bikeri nu zine) si curse pe strazi.

Zic autoritatile din Vietnam ca e o metoda eficienta si fara pericole. Probabil ca motociclistii care gonesc cu mult pe 100 de km/h prin orasele mindrei Romanii ar fi surprinsi neplacut de o astfel de atitudine.

Chiar daca “loud pipes save lives” motoarele zburind pe portiunile drepte de sosea in toiul noptii sunt destul de poluante. Din punct de vedere auditiv, nu ma gindeam la alt aspect. Sigur i-ati vazut pe la semafoare ambalind pentru “start”. Deci, cum se face in Vietnam?

Se ia un politist caruia i se cere sa opreasca motociclistii care au o atitudine sfidatoare. La motocicilsti chestia asta se manifesta prin viteza nebuna. Se doteaza politistul cu o plasa (de pescuit, dar nu mi se pare ca alte plase nu ar functiona).

Trece motociclistul si nu opreste la semnalul politistului care vrea a-l amendeze pentru depasirea vitezei? Se anunta prin statie directia de deplasare si alti politisti il asteapta si ii arunca plasa in roti cind trece pe linga ei.

Plasa se incilceste in roti si frineaza motocicleta. Iata, avem un contravenient accesibil numai bun de amenda.

Cica politia din Thanh Hoa a ajuns sa foloseasca metoda cu plasele de pescuit dupa ce au incercat sa-i opreasca pe motocicisti cu baraje, garduri si saci umpluti cu paie. N-a functionat pentru ca cei mai multi motocicisti ocoleau obstacolul.

Asa ca s-a ajuns la plase. Zic politistii ca frineaza motocicleta treptat si nu se produc accidente.

As vrea sa subliniez faptul ca in afara de zgomot (mi-ar placea sa nu ma zgirie pe creier in fiecare vara, mai ales in zilele de week-end) nu am nimic cu motociclistii. Nici cu cei din Romania si nici cu colegii lor din alte zari.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s