Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Zapada ca “ocazie”


“Sefule, iti dam o mina de ajutor?”. E abordarea business-orientated a zapezii cazute peste sudul Romaniei.

Omuletii cu prea mult timp liber si/sau cu prea putini bani in buzunar si-au amintit de un mai vechi mod de a cistiga ceva. Profita de “necazul” altuia.

Adevarul e (stratul de zapada cazuta nu e foarte mare) ca daca ai ajuns sa ai masina blocata in zidurile de zapada ridicate de utilajele care curata strazile nu e chiar usor sa o scoti.

Mai ales daca esti femeie sau barbat ceva mai in virsta. Asa ca sunt toate sansele ca, observat fiind cum nu prea te descurci la lopatat zapada, sa apara doi-trei baieti mai vigurosi care sa se ofere (contra cost) sa te scuteasca de efortul scoaterii masinii dintre nameti.

Dupa cum se vede si in poze ambitia de a te descurca pe cont propriu e echivalenta cu mutarea a 3-4 metri cubi de zapada. Chestia e ca nici nu poti sa arunci zapada alaturi pentru ca iti sar in cap ceilalti proprietari de masini/parcari. Care poate chiar au “deszapezit” spre masina ta.

Evident, sacrificate sunt mai ales trotuarele asa ca zilele astea nu e chiar usor sa circuli ca pieton prin Bucuresti. Zapada e aruncata pe trotuare, pietonii se deplaseaza pe strazi, soferii e enerveaza.

Habar nu am cit se plateste pentru o astfel de deszapezire (5-10-20 de RON?) dar sunt sigur ca sunt destui care isi suplimenteaza (ne)veniturile cu ocazia asta. Eu am vazut astazi 3 grupe care au avut succes cu oferta “Sefu’, te deszapezim?”.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s