Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Am uitat spre rusinea mea


Pe 2 martie s-au implinit 23 de ani de la moartea lui Liviu Babes. Mi-a reamintit TVR 1 (mai precis doamna Csiki si colegul ei) intr-un reportaj prezentat de o blonda oarecare. Macar pentru asta si tot a meritat abonamentul TV pe care l-am platit luna trecuta.

Realizatoare a unei rubrici de reportaje TV cu reportajele facute de altii 😉 , daca intelegeti ce vreau sa zic. Cam ca si cum ai fi un bucatar prezentind ciorba facuta de altcineva. “Doamnelor si domnilor, sunteti acum serviti cu o incredibila ciorba de peste, facuta in bucataria noastra!”.

Mama ei trebuie ca e multumita; are o fata pe care o vede la TV si poate povesti cu vecinele pe tema “fata face emisiune la televizor”.


Ca sa nu uit (click aici).
“Numit „torta vie a Revolutiei romane”, Liviu Corneliu Babes si-a dat foc si a murit pe Pirtia Bradu, din Poiana Brasov. A lasat in urma o pancarta in care cerea, disperat, incetarea crimelor din orasul sau: „Stop Mörder! Brasov = Auschwitz”.” Era 2 martie 1989. Nu se poate face legatura intre gestul lui si ceea ce s-a intimplat in decembrie 1989 in afara de faptul ca oamenii erau cam disperati, ca sa zic asa.”

O wikilista a celor care si-au dat foc protestind politic gasiti aici (marturisesc ca de Marton Moyses, mort pe 13 februarie 1970, n-am auzit. Ar merita sapata putin povestea. Cine stie ce grozavie o fi fost de a ajuns omul sa-si dea foc. Sau poate era doar “exaltat”?).

As mai remarca faptul ca sunt foarte-foarte multe cazuri in China pe tema “Tibet” in ultimul an (de prin martie 2011).

Advertisements

One Comment on “Am uitat spre rusinea mea”

  1. teo says:

    Dar se poate face legatura cu ce s-a intamplat in Brasov in 15 noiembrie 1987 si cu toate atrocitatile ce le-au avut de suferit participantii la revolta.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s