Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Romania-o tara interesanta; romanii-niste deosebiti


O stiti pe aia cu “Romania e gradina Maicii Domnului”? Doar ca foarte multi au sarit gardul gradinii.

Da’ pe aia ca “stirile de la ora 5″ sunt o mizerie si ar trebui cenzurate”? Oamenii sunt interesati de ele, au audiente bune stirile cu “crime si violuri”, vine argumentul celor care le promoveaza.

“Publicul e obligat sa le urmareasca pentru ca numai asa ceva i se serveste”, replica criticii acestui gen de informatii.

Pina una-alta, OTV a scos in strada la un “pichet spontant” citeva sute de protestatari impotriva reducerii perioadei licentei de emisie. Via paginademedia.

Au iesit mai multi romani pentru licenta OTV decit ar fi iesit pentru aproape orice cauza “umanitara/nobila” care v-ar putea trece prin cap.

Singura concluzie la care am reusit sa ajung e ca cei care critica presa pentru faptul ca da astfel de informatii ar trebui sa faca “ciocu’ mic”. Daca va uitati in orice studiu legat de igiena o sa remarcati faptul ca romanii evita des sapunul, deodorantele sau pasta de dinti. Asta nu-i impiedica sa se spele cu nadejde pe creier. Tragind linie si adunind nu iese o medie proasta.

Alta e informatia care mi-a reamintit insa in ce tara traim. Cica “Picior uman gasit in bagajul unui chinez pe aeroportul Otopeni”.

Daca piciorul era al unui roman si era in bagajul unui ungur alta era mincarea de peste. Era o imensa tragedie nationala. Sau daca era un picior uman in bagajul unui roman (mai ales daca era tigan) si stirea aparea in presa franceza sau britanica. Toti ar fi sarit vreo 15 inchi in sus de indignare.

Asa, fiind vorba de un chinez in media romaneasca (si -foarte probabil- de tragedia unui conational al sau) nu mai e o poveste care sa provoace indignare. E chiar interesanta si funny dupa cum se vede in comentariile de aici.

Atita vreme cit nu ne afecteaza direct, indiferent cit e de grav, orice poate fi tratat cu bascalie si glumite de autobaza…


5 Comments on “Romania-o tara interesanta; romanii-niste deosebiti”

 1. Ana says:

  Eu i-am gasit o intrebuintare lui Senzationescu, sa ma adoarma. Dar numai cand este singur in emisiune, daca e tambalau nu mai reusesc sa adorm. Diaconescu era bun de spus povesti

  • @ Ana
   M-am uitat mai atent la imagini inca o data si nu ai iesit nicicum in evidenta. Hmmm, nu stiu ce sa mai cred. Am mai rumegat despre Japonia (preferata ta) si se poate intimpla sa scriu ceva. (Nu pune insa baza mare pentru ca am mai promis NK si inca nu s-a intimplat ;)). Altfel, o persoana cunoscuta tocmai s-a intors din Coreea de Sud si la intrebarea curiosilor “vreun soc cultural?” a zis ceva de genul “am mai fost in strainatate, inclusiv in partea asiatica a Turciei, dar tot mai intelegi cite ceva. In Coreea nu intelegi nimic”. Funny, nu? :))

   • teo says:

    Daca nu a inteles nimic, probabil ca nu a trecut ca si tine, prin China.

    Cat despre piciorul de urs, se pare ca a fost ca la Radio Erevan. Nu ca nu i s-a dat, ci i s-a luat. De fapt a fost o laba congelata de urs pe care chinezul a cumparat-o de la un restaurant vanatoresc.

    Daca extrapolam postul tau de dimineata, in cazul asta vamesii au lucrat “pe surse”.

    In alta ordine de idei, astept sa vad ce ai rumegat despre Japonia. Pe mine tare m-a inspinat in 2010 sa fac o tura pe la Kyoto la vremea ciresilor infloriti, dar cand am vazut ca singurul hotel cu locuri era in Osaka si biletul de avion era 700 de euro de la Hangzhou, am preferat sa schimb cu Hong Kong. Cat despre japoneze… numai de foarte bine, cu steluta, din cele povestite de italienii cu care am lucrat 😉

    Scuze daca par sarita de pe traiectorie, dar la ora asta nu mai pot lua viata in serios.

    • teo says:

     Am vrut sa zic piciorul de om, dar am adus deja vorba ca nu se mai poate pune baza pe mine.

    • @ teo
     Nu cred ca era in sensul asta faptul ca nu a “inteles”. Mie mi se pare ca ar fi in sensul de scris total diferit si cuvinte care nu le poti lua de undeva. In Europa, cred ca in toate tarile, te descurci cu “apa”, “aqua”, “water” daca ti-e sete si cu “piine”,”pane”, “bread” (aratind spre gura) daca ti-e foame.

     Lucrurile sunt tot mai complicate (pentru orice) cu fiecare suta de kilometri spre est incepind cu partea asiatica a Rusiei.

     Mie mi s-a parut ca e faza in care intrebind (in orice limba: engleza, franceza, germana, romana) unde e un Carrefour conlocutorul nu numai ca nu intelege intrebarea (nu e obligat sa stie o limba straina, asa cum nici noi nu suntem obligati sa intelegem chineza, japoneza sau coreana) dar nu intelege nici ca te referi la “Carrefour” (asta cel putin in China). Chiar daca e in spatele tau sau al lui.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s