Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Festivalul filmelor “la mustata”


1 aprilie, 2012. N-am urmarit cu deosebita atentie dar nu mi-a sarit nimic in ochi anul acesta. Intr-o vreme presa se mai tinea de glumite pe 1 aprilie.

Nimic despre oua de veverita sau de vreo inventie revolutionara. Una dintre glumele celebre facute de 1 aprilie a fost un reportaj intr-o emisiune TV foarte serioasa (Panorama, exista si azi emisiunea) difuzat de BBC pe 1 aprilie 1957. Era vorba despre o familie din Elvetia care cultiva spagete in copaci. A prins foarte bine reportajul…

O alta gluma care ma distreaza in mod deosebit e cea facuta de un astronom intr-o emisiune radio a BBC 2 pe 1 aprilie 1976. Astronomul a anuntat ascultatorii ca, la 9 si 47 de minute, gravitatia pamintului se va reduce timp de citeva zeci de secunde.

“Cei care vor sa simta senzatia de imponderabilitate sa sara la 9 si 47 de minute fix”, a indemnat astronomul. In mod ciudat, multi dintre cei care au intervenit telefonic in emisiune chiar au simtit ca plutesc mai mult decit de obicei :)) .

Pe 1 aprilie 2005 NASA a anunta ca a gasit apa pe Marte (Mars in engleza) si a publicat pe site-ul propriu o poza in sensul asta.

Anul asta n-am remarcat (inca) vreo smecherie deosebita. Nu prea arde nimanui de glume, ca sa zic asa…

O stire mi-a atras atentia, totusi. In Maine, SUA, a avut loc primul festival de film dedicat mustatilor. Filme de pina la 8 minute, indiferent de tema si abordare, dar care sa aiba in mijloc mustata sau un mustacios. E o strategie interesanta de publicitate cu scopul de a atrage turisti.

Statul Maine e in nord-estul SUA, vecin cu Quebec in Canada, si e foarte slab populat. Cele mai mari orase sunt cam la nivelul (demografic vorbind) Zalaului, Sloboziei sau a orasului Turda. O Tulcea sau Piatra-Neamt sunt metropole pe linga Portland.

Ei bine, festivalul de film (prima editie) a inceput pe 31 martie seara si s-a incheiat pe 1 aprilie. Nu e o pacaleala.

Intr-un mod curios chiar exista o miscare vioaie a mustaciosilor si barbosilor in lume. Cu bloguri, evenimente si concursuri dedicate.

Pe 21 aprile este programat “Festivalul international al barbilor si mustatilor” din Germania, iar pe 8 septembrie in Ungaria e “Festivalul mustatilor” = “Magyar Bajusz Társaság”.

Concursurile astea au inceput prin 1990. Daca aveti vreo 20 de minute disponibile va puteti distra urmarind prima participare a unor australieni (era in mai 2009) in Anchorage, Alaska, USA.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s