Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Chinezii au investit 400 de milioane de dolari in Romania


Putin, la citi bani baltesc la Beijing si Shanghai. Putin si raportat la cele peste 50 de miliarde de euro investiti de straini pina acum in Romania.

Sunt curios care vor fi rezultatele palpabile (peste citeva luni-citiva ani) ale unei conferinte de investitii in tarile Central si Est Europene (CEE). Mai ales sesiunea 3 😉 “China si CEE: oportunitati pentru investitii, comert, dezvoltare”. La deschiderea conferintei a participat si ambasadorul Chinei, Huo Yuzhen.

Via Agerpres:

Guvernul chinez va continua politica de sprijinire a companiilor in derularea investitiilor in tarile din Europa de Sud – Est, inclusiv in Romania, a declarat ambasadorul Republicii Chineze în Romania, Huo Yuzhen, la conferinta “CEE si China: Punti de investitii si oportunitati de afaceri”, organizata de CFA Romania, asociatia profesionala a analistilor financiari certificati international.

“Schimburile bilaterale dintre Republica Chineza si Romania s-au ridicat la 4,4 miliarde dolari, in 2011, in crestere cu 17 la suta comparativ cu cele din 2010. Impoturile Chinei din Romania au crescut cu 25,5 la suta, iar investitiile chineze in Romania se cifreaza la 400 de milioane dolari. In perioada urmatoare, Guvernul chinez va sprijini companiile sa investeasca in tarile sud-est europene, inclusiv in Romania. Desigur, si aceste state sunt invitate sa investeasca in China”, a afirmat ambasadorul Huo Yuzhen.

De asemenea, oficialul chinez a precizat ca schimburile bilaterale intre China si statele din Europa de Sud Est s-au ridicat la 15 miliarde dolari, in ultimul an. “Cooperarea economica intre China si Europa de Sud Est se cifreaza la 15 miliarde dolari. Importurile Chinei au crescut si mai rapid, cu 37,4 la suta. Ne exprimam intentia de a creste beneficiile comune dintre China si tarile sud-est europene. Guvernul chinez acorda o mare importanta relatiei cu Romania si intentioneaza o intensificare a comunicarii, pe toate palierele de activitate, care sa aduca beneficii ambelor state”, a adaugat Huo Yuzhen.

Ziceam ca sunt foarte curios de niste rezultate. De vorbe mi-e deja foarte plin podul. Limbajul e asemanator cu cel de aici (click). Ati mai auzit ceva de povestea din link?

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s