Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Phenian si Zona Demilitarizata (DMZ) vazuta de la nord


Pina o sa apara filmele cu imaginile luate de mica armata de jurnalisti straini invitati zilele astea in Coreea de Nord (sigur o sa fie) v-as recomanda filmuletul asta.

E in trei parti si va ia ceva timp (nu foarte mult dar sunt zile cu treaba multa…) asa ca ar fi bine sa aveti cam vreo ora libera.

Btw, probabil ca nu multa lume stie de ce sunt doi soldati (in partea de nord) care stau fata in fata iar celalat se uita spre interiorul tarii. Mai demult nu era asa.

In partea de sud, daca va uitati la nsite poze, soldatii se uita spre Coreea de Nord.

In ciuda faptului ca cei din nord sunt foarte bine verificati si testati s-au intimplat si dezertari. Sunt doar citiva metri pina in Coreea de Sud. Evident ca familiile celor care ar dezerta n-ar trece printr-o perioada frumoasa a vietii.

Soldatul care priveste spre interiorul tarii are misiunea de a opri pe oricine incearca sa fuga spre acel culoar. Numai ca si lui ii poate trece prin cap sa dezerteze asa ca in spatele lui au fost pusi ceilalti doi soldati ca paznici.

Sunt doi si se uita unul la altul pentru ca, de fapt, se pazesc si intre ei, nu numai pe cel din capatul culoarului.

La cel mai mic semn ca unul (dintre cei doi) vrea sa o rupa la fuga spre Coreea de Sud, celalat are ordin sa-l impuste.

E interesant (filmul de mai jos) pentru ca arata “posibilitatile” de a te desfasura ca jurnalist chiar daca ai reusit sa intri in Coreea de Nord.

Inca traia fostul presedinte Kim Jong-Il, tatal lui Kim Jong-Un.

Sunt sigur ca libertatea de miscare si posibilitatea de a interactiona cu oamenii normali sunt cam la fel si de data asta.

Foarte interesant programul facut de “ghizi” pentru jurnalisti. Si diferentele culturale foarte vizibile. Plus fazele de la restaurante… o poveste! 🙂

Partea intii

Partea a doua

Partea a treiaLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s