Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Zvirrr cu ziarul


Pe 5 mai in Omaha (SUA) va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor/ AGA/ Berkshire Hathaway.

O provocare interesanta (mie chiar mi se pare funny) a fost lansata de presedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett.

De la ora 7 A.M. pina pe la 8:30 Warren Buffett (avere de vreo 45 de miliarde de dolari, a treia din lume. Azi a pierdut 152 de milioane de dolari, dupa cum va puteti convinge cu un click aici, chestie care ar “ucide” aproape pe oricine) e gata sa faca un interesant concurs de aruncare a unui ziar cu oricare dintre cei care participa la AGA.

Anul trecut Berkshire Hathaway (BH) a cumparat ziarul Omaha World-Herald (BH are sediul in Omaha) si la prima intilnire cu conducerea si ziaristii cetateanul Buffett le-a povestit experienta sa din adolescenta cind a distribuit ziare. Vreo jumatate de milion de ziare zice el.

“Le-am vazut neincrederea in priviri”, continua miliardarul, “dar ii inteleg. La urma urmelor mantra jurnalistilor e: daca mama iti spune ca te iubeste, verifica informatia!”.

Ati mai vazut prin filme ca in SUA ziarele sunt livrate in fata usii si cei care le distribuie le arunca din strada spre usa abonatului ca sa cistige timp.

Ca sa “transeze” chestiunea Warren Buffett (82 de ani) a anuntat ca simbata, 5 mai, intre orele 7 si 8:30 e gata sa raspunda la provocarea oricui crede ca arunca ziarul mai precis decit el.

Ziarele (evident ca Omaha World Herald) se vor de la o distanta de 10 metri catre un panou si cistiga cel al carui ziar aterizeaza mai aproape de tinta.

“Take your best shot. Make my day”, ii indeamna pe eventualii doritori miliardarul sugubat.

Premiul pentru cei care arunca mai bine ziarul decit Buffett este o inghetata pe bat (dilly bar) de la Dairy Queen, companie detinuta de BH. Evident 😉 (de fapt Warren Buffett e autoironizeaza des legat de “zgircenia” sa)

“I-am rugat pe cei de la Dairy Queen sa livreze citeva cutii de inghetata cu toate ca nu cred ca va fi nevoie sa dam vreun premiu”, a incheiat el.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s