Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Politia sunetelor-un interviu care umileste DEX-ul


Cu ocazia zilei de 9 mai (FINALA, u know) zic sa ne aplecam peste lucruri omenesti, nu musai peste cele barbatesti. Daca as tine cursuri undeva l-as da ca exemplu 🙂 . Nu intru in amanunte de genul “sunetul e prea prost pentru un interviu” (mi-as pierde vremea, lungimea conteaza nu sunetul) da’ m-as opri la genul jurnalistic.

INTERVÍU, interviuri, s. n. Convorbire intre o personalitate politica, culturala etc. si un ziarist, in cursul careia acesta ii pune intrebari spre a afla parerile personalitatii in diverse probleme (de actualitate), in vederea publicarii lor in presa sau a difuzarii lor la radio si televiziune; p. ext. text al acestei convorbiri, aparut in presa sau difuzat prin radio si televiziune. – Din engl., fr. interview.
Sursa: DEX ’98 (1998)

INTERVÍU s. n. 1. specie publicistica ce consta in chestionarea directa de catre un ziarist a unei personalitati spre a obtine unele aprecieri, opinii, informatii in diverse probleme in vederea difuzarii lor prin intermediul presei sau radio-televiziunii; (p. ext.) textul convorbirii. 2. convorbire a unui sociolog-anchetator cu persoana sau persoanele supuse cercetării sociologice. (< engl., fr. interview)
Sursa: MDN (2000)


INTERVÍU ~ri n. 1) Convorbire in decursul careia un jurnalist pune intrebari unei persoane asupra unui subiect cu intentia de a publica in presa sau de a difuza la radio, televiziune aceasta convorbire. 2) Textul unei astfel de convorbiri (publicat in presa sau difuzat la radio, televiziune). /<engl., fr. interview
Sursa: NODEX (2002)


INTERVÍU s.n. 1. Convorbire intre o personalitate politica, culturala etc. si un ziarist, in cursul careia acesta ii pune intrebari spre a afla parerea personalitatii in diverse probleme, in vederea difuzarii prin intermediul presei sau radio-televiziunii; (p. ext.) textul convorbirii publicat in ziar. 2. Convorbire a unui sociolog-anchetator cu persoana sau persoanele supuse cercetarii sociologice. [< engl., fr. interview].
Sursa: DN (1986)

S-ar putea sa existe persoane care sa nu “like” la treaba asta. Gusturile nu se discuta si imi cer scuze ca exist, ca exista DEX-ul si ca respir. Cel mai comod raspuns ar fi ca persoana care a prezentat interviul nu a ascultat. Ihi 🙂

Gindesc extrem de rar, asa ca asta nu ar trebui sa ne aduca pe pozitii antagonice. Cu vreo 93 la suta din populatia Romaniei.

Evident ca e vina mea (si sunt un nesimtit, sa n-o tot dam cotita) faptul ca nu ma ocup cu altceva. Mda, trebuie sa ma reorientez (ca tot nu mai zimbiti de citeva zile, “doamna” si “domnule”).

Daca nu sunteti de acord cu cele citite mai sus faceti un click pe LIKE si unul pe VOTE (sub titlu). Neaparat in amindoua locurile ca sa se ia in considerare. Si viceversa.

Nu-i asa ca o eventuala argumentare a stupiditatii formulei (foarte iubita): INTERVIU IN EXCLUSIVITATE!!!! ar fi caduca? Multumesc.

Ne-am trezit noi, inginerii, sa vorbim despre limba romana! Ce sa zic…

Tocmai se implinesc 21 de ani si 2 zile de la finala Cupei Campionilor Barcelona-Steaua (da, un adevarat patrriot ar fi scris invers) si tin minte ca eram mic dar aveam ochii foaaaarte mari la meciul asta. Daca am supravietuit primelor doua lovituri (de la 11 metri) cred ca mai duc citeva. Si azi imi place – de mor – linistea dupa sutul lui Lacatus.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s