Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Nu va inteleg, la naiba


De ce va opuneti unei vieti mai bune, mai prospere? Terminati cu incapatinarea asta si cu orgoliile ieftine. N-are rost sa munciti sau sa va pierdeti vremea cu idei pentru a va imbunatati viata. Pur si simplu exista si alte cai.

In Romania se poate trai mai bine si exista destule solutii pentru asta. Singura problema e ca ele sunt dezvaluite doar in campaniile electorale.

Ma gindeam cum as putea trai ceva mai bine (sunt cam egoist, ma gindeam doar la mine) si cred ca am gasit solutia. Dupa ce m-am gindit mai serios mi-am dat seama ca toti am putea trai mai bine (fara sa pierd eu nimic, altfel nu suflam o vorba) asa ca va impartasesc ideea.

N-are nici o legatura cu politicianul pe care-l vedeti. In sensul ca nu e vreun “indemn electoral”. Votati-l daca va place. Daca nu, nu. Povestea e cam aceeasi la toti insa l-am ales pe dumnealui pentru ilustrare din cauza ca e mai vizibil (avind mai multi bani). E absolut singurul motiv. Serios.

Am remarcat ca exista destule solutii pentru o viata mai buna. Le aflam in fiecare campanie electorala. Problema e ca apar prea rar si – din cauza ca mandatul e prea lung – “alesii” le mai uita. E firesc, nu uitati nimic din ce ati facut/spus acum citiva ani?

Propunerea mea (mie mi se pare extrem de constructiva) e sa se organizeze alegeri mult mai des. Odata la 3 luni de exemplu. Ok, daca vi se pare prea des s-ar putea organiza o data la 4 luni. Si nu ma refer doar la locale. Intra aici si cele parlamentare si cele prezidentiale. In felul asta ideile bune ar aparea muuuult mai des si viata ar deveni in scurt timp minunata.

Daca nu sunteti de acord cu ideea asta (romanii chiar sunt masochisti, atit politicienii cit si electoratul. Sa existe solutii la probleme si sa le ascunzi pentru campanie? Ca sa le prezinti apoi cu bla-uri de genul “continuitate”) sunt gata sa accept ca alegerile s-ar putea organiza si in continuare la fiecare 4 ani. Cu o conditie.

Pentru fiecare functie (primar, consilier, presedinte) sa se califice primi 8 candidati in ordinea numarului de voturi obtinute si care sa-si imparta in mod egal (ca perioada) ocuparea functiei.

Sa o ocupe (cite 6 luni) in ordine alfabetica, sau in ordinea numarului de voturi sau in ordinea stabilita de o tragere la sorti. Mi-e indiferent. In cazul in care sunt mai putin de 8 candidati sa-si imparta egal (la citi sunt) mandatul de 4 ani.

In felul asta simplu si logic ne-am putea bucura si de “continuitate”, promisa de cei deja in functie, si de “factura redusa la intretinere”, de “transport gratuit” sau de mereu redescoperita “piete cu preturi de producatori agricoli”. Adica de ideile proaspete si bune ale candidatilor proaspeti.

In vreo 5 ani in Romania s-ar ajunge sa nu mai trebuiasca sa platim pentru mincare, transport, apa sau caldura. Drumurile s-ar asfalta la fiecare citeva luni (hai ca nu apuca sa se strice chiar atit de repede).

Plus ca salariile ar tot creste (e ceva firesc pentru un an electoral), iar contributiile si impozitele ar tot scadea. Imi inchipui ca ati remarcat tendinta asta.

Dupa scaderi succesive ale taxelor si impozitelor, in citiva ani si nu prea multi, am ajunge sa nu mai platim aproape nimic statului. Unde sa le mai scazi cind ajung la zero?

Moment in care romanii ar incepe sa fie platiti (nici ideea asta nu e noua, a avut-o si Mircea Geoana cu “20 k euro pentru orice roman intors din strainatate”, plus domnu’ Dan cu “25 de mii de euro”. Deci se poate, nu strimbati din nas, doar sa aiba o sansa si ei).

Asa ca va sugerez sa sustineti propunerea mea pentru a trai, in vreo 3-5 ani imi inchipui, intr-o tara in care nu vom mai plati nimic (nici macar impozitele) si – mai mult – o sa fim platiti pentru ca anumite persoane sa aiba onoarea de a ne conduce.

Advertisements

One Comment on “Nu va inteleg, la naiba”

  1. Mirela says:

    Hahaha, utopia salveaza Romania! Neplata mancarii, transportului, apei, caldurii se gandea si in ultimii ani de socialism multilateral dezvoltat, dar, surprinzator(!!), s-a ratat (ironic e ca in ‘cantinele poporului’ acum sunt malluri).


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s