Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Aplicatii militare in Siria?!


Interfax via Agerpres: Aplicatii militare comune, cu implicarea trupelor din China, Rusia si Iran sunt prevazute in viitorul apropiat in Siria, teatrul unor singeroase violente in prezent, conform canalulei de televiziune interarab Al Arabiya, cu sediul in Dubai, facind referire la agentia iraniana de presa Fars. Relatarea canalului de televiziune a fost preluata de mai multe media ruse, intre care si Interfax. Si Vocea Rusiei (curiosii click link).

Manevrele vor fi cele mai ample din ultimul timp in Orientul Mijlociu, antrenind circa 90.000 de militari, conform canalelor media citate.

Egiptul, conform Al Arabiya, ar fi autorizat deja traversarea Canalului Suez de catre 12 nave ale marinei chineze care urmeaza sa ajunga in urmatoarele doua saptamini pe coasta siriana. Potrivit aceluiasi post de televiziune, citat de Interfax, la manevre vor participa 400 de avioane, 1.000 de tancuri, precum si citeva nave de razboi rusesti, intre care submarine, distrugatoare si un portavion.

Siria, la rindul sau, ar intentiona sa testeze rachete din clasa “sol-aer” si sisteme antiracheta.

Luni, un responsabil din cadrul marinei ruse a spus ca doua nave de desant (Nikolai Filcenkov si Cezar Kunikov) din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagra ar putea sa asigure in caz de necesitate securitatea bazei navale ruse din portul sirian Tartus.

Marti, una din aceste nave de desant parasise portul Sevastopol, unde se afla dislocata Flota rusa din Marea Neagra, insa un alt oficial rus declarase pentru RIA Novosti ca vasul se indreapta spre poligonul de trageri pentru niste teste si nu spre Marea Mediterana.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s