Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Adrian Nastase a intilnit-o pe “Daniela Paula Somaldoc”


Povestea e din ianuarie 2011. CTRL/C-CTRL/V ca tot se poarta.

Draga Daniela,

Tu, Daniela Somaldoc, nu ai nici o vina. Aparent cel putin pentru ca niste avocati maiastrii ar putea gasi niste defecte de procedura.

Habar nu am cine esti eu doar te-am vazut injurata cu spume in public. Doamna, ce sa zic, n-as fi vrut sa fiu prin preajma ta in momentul in care s-a decis ca un executor judecatoresc va trebui sa puna in practica decizia unei instante.

Bine, stii si tu – stiu si eu – ca asa ceva se intimpla zilnic in Romania. Nu era nimic deosebit din punctul asta de vedere cu o exceptie. Evacuarea era la PRM si executorul urma sa dea ochii cu Corneliu Vadim Tudor.

Cine sa faca asta, cine sa faca asta… ? Nu e un secret ca europarlamentarul C.V.T. e o persoana impulsiva. Deloc de neglijat faptul ca e europarlamentar. Are ceva spate, pe romaneste, ce s-o mai dam cotita…

Au ris fanii “dreptatii” cind au vazut cum striga la tine. “Bine face, oricum toti sunt corupti in Romania”. Cei care au ris ca cetateanul C.V.T. te impiedica sa iti faci treaba la care te obliga justitia sunt cam aceeasi cu indignatii pentru ca Romania nu intra in “Schengen”.

Cei care se opun la o astfel de posibilitate (Romania si Bulgaria in Schengen) nu neaga faptul ca retele informatice, actele si bazele de date utilizate pentru securizarea frontierei sunt in regula. Ar vrea insa aplicarea legii. Mai precis, e bine sa ai legi in conformitate cu ce se cere. Dar nu e de ajuns. Mai trebuie sa le si aplici.

Argumentul lor impotriva intrarii in Schengen, nesustinut “legal” dar valabil din punct de vedere moral, e ca nu poti fi sigur ce se intimpla in Romania.

Adica poti sa ai dreptate si sa nu ti-o cistigi (argumentul criticilor justitiei) dar, la fel de nefericit, poti sa ignori o hotarire judecatoreasca definitiva. Ca in cazul de fata.

In principiu, fie ca esti fotbalist, miliardar, europarlamentar, vedeta sau ciurdar legea ar trebui sa fie aceeasi pentru toti. Si sa se aplice, indiferent de debitul verbal al impricinatilor.

Asa ca, Daniela, ai fost mult mai barbata decit multi barbati si, incercind sa-ti faci treaba, ai fost mai patrioata decit “patriotii” de parada.

Daca as fi ministrul Justitiei te-as premia, iar daca as fi seful statului te-as decora cu “Steaua Romaniei”. Ai merita pentru ca nu prea se intimpla in Romania sa-si faca cineva treaba, mai ales daca nici nu e sprijinit.

Advertisements

One Comment on “Adrian Nastase a intilnit-o pe “Daniela Paula Somaldoc””

  1. teo says:

    Trebuie sa recunoastem ca, cel putin in justitie, avem femei mai barbate ca barbatii.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s