Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Castro la Beijing


AFP via Agerpres: Presedintele cubanez Raul Castro se intilneste joi cu omologul sau chinez Hu Jintao in cadrul unei vizite menite sa sporeasca legaturile dintre cele doua tari, China putind furniza ajutor Cubei pentru reformele sale economice.

O serie de acorduri centrate, conform analistilor, pe comert si infrastructuri, urmeaza sa fie semnate in urma unei intrevederi intre cei doi sefi de stat.

Vineri, Raul Castro urmeaza sa se intilneasca cu Xi Jinping si Li Keqiang, foarte probabil viitori sef de stat si respectiv premier dupa faza de tranzitie politica ce va incepe in aceasta toamna in China si se va incheia in martie 2013.

Cu aceasta vizita, Cuba si China “vor sa isi sporeasca relatiile in domenii precum constructia de drumuri si cai ferate, dezvoltarea transporturilor maritime si prospectiunile petroliere, dar si agricultura”, conform lui Xu Shicheng, un specialist in America Latina din cadrul Academiei chineze de stiinte sociale.

Vizita de stat de patru zile a lui Raul Castro in China, care a sosit la Beijing miercuri dar nu a avut nicio intilnire oficiala pina joi, urmeaza unei deplasari a vicepresedintelui chinez Xi Jinping la Havana anul trecut, cu ocazia careia au fost semnate zece acorduri menite sa sprijine reformele economice in curs din Cuba.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s