Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Fata misterioasa din dreapta


AFP: Aparitia frecventa a unei femei alaturi de noul lider Kim Jong-un i-a determinat pe unii experti in Coreea de Nord, una dintre cele mai inchise societati din lume, sa se intrebe despre identitatea acestei femei. O vedeti in imaginile video de aici (click, si stirea e interesanta).

Televiziunea nord-coreeana a difuzat duminica imagini cu o femeie alaturi de Kim Jong-un, in cursul unei ceremonii de omagiere a lui Kim Il-sung, bunicul actualului lider si fondatorul Coreei de Nord, mort in 1994.

Liderul nord-coreean, care a preluat conducerea tarii in decembrie, dupa moartea tatalui sau, Kim Jong-il, era insotit de oficiali cu cele mai inalte ranguri in cadrul regimului, inclusiv de presedintele (un post onorific) Kim Yong-nam si comandantul armatei Ri Yong-ho.

Alaturi de Kim Jong-un mergea o femeie tinare, in virsta de 20 sau 30 de ani. Aceeasi persoana, cu parul tuns scurt si purtind o tinuta de culoare inchisa, era asezata alaturi de Kim Jong-un si in cursul unui concert oferit de orchestra nationala vineri, se poate observa in fotografii publicate de presa oficiala.

Unele publicatii sud-coreene presupun ca este vorba despre sora lui Kim Jong-un, Yo-jong, care ar fi studiat impreuna cu el in Elvetia in anii ’90. Altele scriu ca este vorba despre partenera liderului Coreei de Nord. Ministerul sud-coreean al Unificarii, insarcinat cu relatiile dintre cele doua tari, si serviciile secrete sud-coreene nu au dorit sa comenteze.

Aceste intrebari evidentiaza secretul in care este invaluita tara, in general, si liderii ei, in particular. Spre exemplu, virsta lui Kim Jong-un nu este cunoscuta. Presa sud-coreeana scrie ca ar avea pina in 30 de ani. Cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo scrie ca misterioasa femeie ar putea sa fie Hyon Song-wol, o cintareata celebra in Coreea de Nord, si ca aceasta ar putea fi amanta lui Kim Jong-un.

Ea nu a mai aparut in public din 2006, dupa care a fost vazuta abia in martie, insarcinata. “Hyon (Song-wol) este o prietena a lui Kim (Jong-un) din adolescenta, iar in rindul elitelor nord-coreene circula zvonuri potrivit carora ea este amanta lui”, scrie cotidianul, citind o sursa din cadrul serviciilor secrete sud-coreene.

Insa Yang Moo-jin, de la Universitatea pentru Studii Nord-Coreene de la Seul, apreciaza ca “putin probabil” ca femeia misterioasa sa fie amanta liderului nord-coreean. El subliniaza ca “Primele Doamne” nord-coreene au aparut doar rareori in public. In opinia sa, ea ar putea fi sora “sau poate fiica unei foste amante a fostului lider, un lucru care ii permite, astfel, lui Kim Jong-un sa afiseze solidaritatea din cadrul clanului conducator”.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s