Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Mongol Rally 2012


Uhhhh, cit ii invidiez! Dar o invidie de aia alba, pozitiva :). In cazul in care va intereseaza subiectul si vreti sa-i ajutati trageti o tura pe aici.

Trei romani, Alexandru Molovata, fotograf la Jurnalul National, Iulian Angheluta si Nicolae Stancu, fost si actual publicitar, au plecat joi din faþa Casei Presei din Bucuresti cu un autoturism Dacia 1310 catre Praga, acolo unde se da startul oficial in raliul umanitar Mongol Rally 2012.

“Plecam intr-o aventura care nu stim cum va decurge. Daca nu vor fi surprize neplacute, avem planificat sa ajungem in Mongolia in sase saptamini. Chiar sunt emotionat, pentru prima data in viata”, a spus la plecare Iulian Angheluta.

Cei trei “dacioti” vor strabate cu batrina Dacie, numita Miorita, peste 18.000 de kilometri pina in Mongolia. Este pentru prima data cind o Dacie va ajunge in Mongolia si este prima Dacie care participã la acest raliu.

Potrivit comunicatului organizatorilor, in drumul spre Praga, cei trei se vor opri in citeva orase mari pentru a se intilni si cu prietenii din tara care ii urmaresc. Pe 12 iulie, in drum spre Garana Jazz Festival, vor face cite un scurt popas in Pitesti, Craiova, Drobeta Turnu Severin si Resita.

La iesirea din tara catre Praga, pe 14 iulie, vor trece prin Timisoara. Ei vor anunta din timp pe site-ul www.freemiorita.ro si pe pagina lor de Facebook, http://www.facebook.com/dacioti, orele la care vor ajunge in fiecare oras.

In calatoria spre Mongolia, cei trei vor trece prin 15 tari, dintre care Azerbaidjan, Turkmenistan si Uzbekistan, vor ajunge la Marea Aral si vor traversa Pamirul – a doua cea mai inalta sosea din lume, aflata la peste 4.500 de metri – vor traversa desertul Karakum si desertul Gobi.

Scopul principal al acestui raliu, care se desfasoara din 2004, este umanitar. Toate echipajele, circa 400 in acest an, se angajeaza sa doneze la destinatie, in Ulan Bator, masinile pe care le conduc si cel putin 1.200 de euro. Banii strinsi sunt folositi pentru ajutorarea copiilor fara posibilitati din Mongolia. Daciotii vor dona Dacia 1310 si cel puþin 600 de euro catre Lotus Children’s Centre iar ceilalti 600 de euro catre Beneva-Pasi catre Viata si copiilor de la Sectia de Oncologie a Spitalului “Marie Curie” din Bucuresti.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s