Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Protest sirian in Romania


Uite un subiect pe care mie mi-ar placea sa-l disec. La Damasc, ideal. Nu-i o poveste pe care sa o fi ignorat (dovada aveti cu click aici, daca va uitati si la galeriile foto din link sunteti..jos palaria) dar nici nu m-am aplecat prea tare asupra ei.

Siria, in sensul a ceea ce se intimpla acolo, e o mare tragedie. Nu prea o reflecta presa din Ro pentru ca “nu ne afecteaza”. E o intreaga incilceala politica suprapusa peste interese economice (Rusia si China, mai ales Rusia cu vinzarea de armament) si fara interese din partea celorlalti (adica nu prea au petrol). In comparatie cu un ritm de zeci de morti pe zi de peste un an de zile (peste 15.000 destul de sigur) “revolutia romana” mi se pare o gluma buna. Adaugati vecinatatea cu Israelul si nu pare chiar surprinzatoare apatia unora.

Poate in SUA e greu de priceput de ce mor oameni pentru chestii banale ca libertatea de opinie insa in Romania ma asteptam sa aiba mai mult ecou asa ceva.

Oricum sunt destule cauze care “afecteaza romanii” si care nu au strins cu mult peste 50-100 de oameni la un protest. Asa ca sirienii (opozantii lui Bashar al-Assad) protestatari in Bucuresti si care s-au lasat fotografiati (femeile mai putin, poate e chestie de religie) merita intelesi.

Tehnic vorbind ceea ce auziti mai jos e cam varza. Cind ai “un minut si un pic” (din motive de spatiu, nu de altceva) e greu sa intorci caruta.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s