Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Mi se pare IN-CRE-DI-BIL


Un al doilea activist orb chinez, o femeie in virsta de 57 de ani, a evadat din arest, a precizat un grup de aparare a drepturilor omului din Hong Kong la trei luni dupa ce dizidentul nevazator Chen Guangcheng a ridiculizat vasta retea de securitate a Beijingului fugind din detentie si obtinind protectia SUA.

Povestea lui Chen Guangcheng o aflati aici.

Alianta pentru protectia drepturilor cetatenilor a precizat ca Li Guizhi a evadat din arest in aceasta saptamina cu ajutorul rudelor sale.

Li Guizhi a transmis ani de zile petitii autoritatilor cerindu-le sa ancheteze moartea fiului sau, decedat neasteptat in 2006 si incinerat rapid.

Femeia a vrut sa intre in Hong Kong pentru a-si sustine cauza la un mars organizat pentru a marca aniversarea a 15 ani de la predarea de catre Marea Britanie a acestui teritoriu inapoi catre China.

Li a fost inchisa intr-o camera de hotel in provincia Hebei din nord-estul Chinei citeva saptamini mai tirziu si, cind gardienii dormeau, rudele au scos-o din cladire, a precizat joi Liu Weiping, o purtatoare de cuvint a Aliantei pentru protectia drepturilor cetatenilor.

“Pe 17 iulie, in jurul orei 5, a reusit sa fuga din camera de hotel cu ajutorul rudelor. Politia face acum presiuni asupra familiei sale sa o predea”, a spus Liu Weiping.

Securitatea interna chineza a comis citeva erori umilitoare in acest an, totul culminind in luna aprilie cu evadarea din arestul la domiciu a lui Chen Guangcheng, un activist orb care a reusit sa treaca de paznici si sa calatoreasca sute de kilometri pina la Beijing unde a obtinut protectie in cadrul ambasadei americane.

Ulterior, el a ajuns la New York alaturi de familie ca urmare a unui acord negociat intre Washington si Beijing.

Adevarul e ca chinezii, indiferent de sex si virsta, sunt incredibil de narcoleptici…

Advertisements

One Comment on “Mi se pare IN-CRE-DI-BIL”

  1. teo says:

    hehe, e chiar un site dedicat somnorosilor din China
    http://www.sleepingchinese.com/

    Cat despre evadarile astea incredibile, parca ar fi si manuta “serviciilor” pe ici, pe colo. Mai ales ca urmeaza sa se schimbe garda in piata Tian’an Men.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s