Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Bai traiane, crin, victore, NEAM SATURAT!


NU, nu sunt de acord cu Parlamentul unicameral.
NU, nu sunt de acord cu reducerea numarului de parlamentari la 300.
NU, n-am votat la referendumul penibil care propunea asa ceva. Daca chiar te intereseaza iti pot explica. Si motivele cu “economia de salarii” le poti servi la alte mese.

NU, nu sunt de acord ca presedintele poate decide ce vrea muschiul lui la capitolul numirii premierului daca niciun partid nu ia 50%+1 in alegeri. Chiar si grecii sunt mai organizati si au metoda. Bai traiane, NU inseamna NU. Iti explica orice blonda draguta cu fusta scurta cit de greu e sa faci un moron sa inteleaga treaba asta. NU=NU.

La cit esti de pornit n-ai cum sa intelegi de ce o sa votez si duminica NU. Mai degraba n-o sa ma prezint la referendum. N-are nicio legatura cu inteligenta sau verticalitatea ta. Sunt astialaltii mai nashpa, atita tot. NU (sau absenta) la referendum nu inseamna DA pentru basescu.

Pentru cei care behaie prin presa (ii gasiti fiecare pe ai vostri) in legatura cu corectitudinea referendumului le-as zice sa se aplece si asupra a ceea ce se va intimpla dupa referendum. Cu ponta sef de guvern si basescu presedinte.

Bai victore, bai crin (sper ca ii ofera cineva de lucru pentru ca nu il vad bine dupa referendum daca se tine de cuvint) referendumul nu are cum sa fie validat daca se tine cont de prezenta. Aia de 50%+1 din cei de pe liste. Matematica (NU eu sau MAMA) va contrazice. E mai mult decit evident ca prezenta va fi intre 6 milioane si 8,5 milioane (ultima varianta cu eforturi gigantice).

Chiar ma credeti prost crin, traiane, victore? Pina la urma nu are importanta ce cred eu, tata, mama, vecinii. Sansele ca referendumul sa fie validat printr-o prezenta suficienta la vot sunt cam aceleasi cu cele ale nationalei de fotbal a Romaniei sa cistige urmatorul Campionat Mondial. Nu sunt zero dar, asa cum se intimpla si in cazul celor care joaca la Loto, sunt extrem de mici. Imposibile practic.

Sa fim bine intelesi: la referendum nu vor participa 9,1 milioane de persoane cu drept de vot. E cvasiimposibil (o sa-mi cer scuze daca se intimpla si o sa incep sa joc la Loto) si e doar o varianta ipotetica.

Eu sunt foarte curios ce o sa se intimple (inclusiv la Curtea Constitutionala care trebuie sa valideze referendumul) daca:

a) numarul celor care vor vota impotriva lui traian vor fi mai multi decit cei care au votat in 2009 pentru alegerea lui ca presedinte;
b) extrem de periculos. Prezenta de 9,1 milioane si majoritate simpla de voturi NU (50%+1) inseamna vreo 4,55 milioane de NU. Ce o sa se intimple daca voturile NU vor depasi cu mult acest prag (prezenta ratata, prag de voturi NU indeplinit)?

PREDICTIE: participa la referendum 7.654.321 de votanti. Oricine cu un alt pronostic, inainte de 29 iulie, primeste o bere plina pentru fiecare milion plin (adica prima bere se plateste sub 6.654.320 si peste 8.654.322 de participanti) diferenta.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s