Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Ce se intimpla pe 29 iulie?


Comisarul Romaniei la Expozitia Internationala de la Yeosu, Republica Coreea, Ferdinand Nagy, a declarat vineri pentru jurnalistii coreeni si straini acreditati la EXPO 2012 ca Ziua Romaniei la expozitie va contribui la aprofundarea identitatii Romaniei in acest spatiu. (foto: mae.ro, vizitatorul 400 de mii la pavilionul Romaniei).

“Ziua Romaniei la EXPO 2012 va contribui la aprofundarea identitatii noastre, conferindu-ne un moment de maxima vizibilitate. Romania, ca tara ce detine presedintia in exercitiu a Biroului International pentru Expozitii (BIE) si ca membru fondator al acestei organizatii internationale, se afla in fata unei responsabilitati crescute privind calitatea, adecvarea si profesionalismul eforturilor sale de reprezentare externa in cadrul unor astfel de evenimente de diplomatie publica”, a declarat comisarul Ferdinand Nagy.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe el a anuntat principalele evenimente care se vor desfasura cu ocazia Zilei dedicate Romaniei la EXPO 2012, care va avea loc pe 29 iulie.

Programul special pentru Ziua Nationala va incepe la ora 10, ora locala (4 – ora Romaniei) cu o ceremonie la care vor participa oficialitati locale, comisarul EXPO 2012, Lee Joon-Hee, si ambasadorul Romaniei la Seul, Calin Fabian. Ceremonia va fi urmata de un spectacol, ai carui protagonisti vor fi artisti coreeni care vor interpreta la nai piese romanesti si din repertoriul international.

Interpretii coreeni de nai sunt parte a unei asociatii culturale din Seul care are ca scop promovarea muzicii cintate la nai si dezvoltarea acesteia. Avind in vedere traditia romaneasca in ceea ce priveste naiul si contributia pe care Gheorghe Zamfir a avut-o la popularizarea naiului in intreaga lume, concertul de nai al artistilor coreeni va reprezenta o experienta interculturala de exceptie si va fi un exemplu pentru modul in care pot fi realizate schimburile culturale intre cele doua tari si sporirea cunoasterii reciproce dintre cele doua popoare.

Fiecare tara participanta are, potrivit traditiei EXPO, o zi nationala, iar Romaniei i-a revenit in cadrul acestei expozitii internationale ziua de 29 iulie. Ziua Romaniei la EXPO YEOSU 2012 coincide cu celebrarea Zilei Imnului National al Romaniei.

Romania este prezenta la Expo Yeosu 2012 cu un pavilion conceput in jurul unicitatii si importantei ecologice a Deltei Dunarii si a atras pina in prezent aproximativ 500.000 de vizitatori. Tematica participarii Romaniei la EXPO 2012 Yeosu evidentiaza in principal unicitatea Deltei Dunarii, precum si a zonelor protejate ale acesteia, generate de bio si etnodiversitate, in contextul dezvoltarii durabile.

Expozitia Internationala din Yeosu, Republica Coreea, se desfasoara pe durata a 90 de zile, de pe 12 mai pina pe 12 august 2012. In cadrul expozitiei sunt prezente 104 tari participante si 6 organizatii internationale, iar organizatorii EXPO estimeaza un numar de peste 8 milioane de vizitatori pe durata celor 3 luni de desfasurare a manifestarii.

EXPO 2012 se desfasoara pe o suprafata de 25 de hectare in zona portului din Yeosu, oras situat in centrul zonei de sud a peninsulei coreeana. Tema expozitiei de anul acesta este “The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities”.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s