Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Referendum pentru anularea impozitelor


Campionatul Mondial de fotbal din 1994. Nationala de fotbal a Romaniei (asa-numita “generatie de aur”) intilneste in sferturile de finala ale CM desfasurat in SUA echipa Suediei.

Brolin inscrie pentru Suedia in minutul 78, 0-1. Raducioiu egaleaza in minutul 88, 1-1, scor cu care s-au incheiat primele 90 de minute ale partidei.

In prelungiri, Raduciou inscrie iar pentru Romania, 2-1. Insa in minutul 115 Kennet Andersson egaleaza. Ulterior Suedia elimina Romania la loviturile de departajare si “generatia de aur” rateaza o semifinala de CM cu marea Brazilie.

Daca ne luam dupa ultima saptamina e ciudat ca Romania a acceptat rezultatul si nu l-a contestat. Putea sa ceara aplicarea regulii “golului de aur” sau “moartea subita” si, golul lui Raduciouiu din minutul 101, ne califica in semifinala.

Se ataca rezultatul la UEFA si la Tribunalul Sportiv International si poate rezolvam calificarea. Daca suedezilor nu le-ar fi convenit puteam propune chiar un referendum comun, in Romania si Suedia, pe tema asta. Oricum suntem mai multi decit suedezii.

Singura chestie impotriva unui astfel de demers era ca regulile care se aplica fusesera stabilite inaintea inceperii CM. Toata lumea le stia si le acceptase. Totusi, mie mi se pare ca Romania ar fi putut gasi suficiente argumente in favoarea cauzei sale. Se pare totusi ca la FIFA n-ar prea merge cu asa ceva, altfel nu-mi explic.

Bilbiiala din ultimele zile cu listele si pragul mi se pare ciudata. La fel de ciudata e si temporizarea (ca sa ramin in termeni de fotbal) deciziei legate de referendum a Curtii Constitutionale.

Listele de alegatori si numarul acestora se stiau dinainte. La fel si pragul peste care referendumul este validat. Nu mi se pare ca ar trebui mai mult de un sfert de ora pentru decizie.

E adevarat, exista destule argumente impotriva. Ca listele n-ar fi actualizate, de exemplu. Pai, daca listele de alegatori nu erau in regula trebuia aminat referendumul cu o saptamina doua si sa se rezolve problema listelor. Sa le refaci dupa referendum pare cel putin ciudat.

Ar mai fi numarul mare de persoane, apropape 7,5 milioane, care au votat DA si “nu poate fi ignorata opinia unui numar atit de important de persoane. E vointa poporului…”. Zau?

Pai de ce nu se face un referendum de anulare a taxelor si impozitelor? Sau de reducere a TVA la 0,001%. Ca si acolo tot “poporul” si-ar exprima vointa si inteleg ca asa ceva nu poate fi ignorat.

Nu m-ar mira ca cineva de genul Dan Diaconescu sa promita, daca ia puterea, un referendum pentru anularea impozitelor. S-ar putea sa fie niste impedimente de ordin legal dar niste juristi buni sigur gasesc solutia si argumentatia.

Cum ar fi o tara in care poporul sa voteze daca e sau nu de acord cu impozitele si taxele?

Si, zic, sa facem putin scandal ca poate apucam sa jucam semifinala cu Brazilia sau macar sa se rejoace sfertul cu Suedia.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s