Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Jupinul Olimpiadei


Tocmai alearga maraton Lidia Simon si Constantina Dita (hai Dita, hai Simon). Tot astazi, sper sa nu-mi joace feste memoria, Sandra Izbasa are o finala de cistigat. (In timp ce am tot scris si montat maratonul s-a incheiat. Asta e, nu poti cistiga mereu).

Tot astazi, Mihaela Lacatus va fi prima romanca care paseste in ringul de box. Categoria 60 de kg cu adversara o chinezoaica: Cheng Dong. Foarte puternica si cu experienta. De la ora 16:45.

Daca va uitati la maraton o sa intelegeti ca victoria de ieri la 10.000 de metri masculin a lui Mo Farah (britanic care pare de origine araba) si mai ales argintul americanului Galen Rupp e o chestie incredibila in fata unui pluton de superalergatori din Africa (ignoratul continent, cum ii zic. N-am prea auzit nimic in Romania de turneul lui Hillary Clinton prin vreo 6-7 tari africane. Cred ca a ajuns pe la a 5-a. “Nu intereseaza, nu are impact”). Deosebit ultimul tur de pista.

Evident ca toata lumea din Romania tine cu sportivii romani si isi doreste sa se claseze cit mai bine. Insa povestile mari sunt altele, cel putin de data asta.

Doua competitii sper sa vad astazi, daca nu ma doboara oboseala. Cred ca Oscar Pistorius v-a devenit cunoscut pentru ca ieri si azi s-a mai vorbit de el. In calificari la 400 de metri a alergat 45,44 secunde. N-am vazut. Recordul personal e de 44,09 asa ca s-ar putea sa fi incetinit. Ramine de vazut azi in semifinala cum alearga de fapt. “Blade Runner” de la 20:40.

Mie personal mi se pare ca esenta Olimpiadelor sunt probele de atletism. Aruncari, sarituri, alergari. Dintre toate astea probele de sprint sunt cele mai deosebite.

La calificarile de la 100 de metri s-a alergat in jur de 10 secunde. Cu frina trasa pe ultimii 10-15 metri.

Asa ca la semifinalele de astazi (de la 21:45) ma astept ca macar un sfert, cam primii 2-3 din fiecare serie, sa alerge sub 10. Daca n-o sa fie asta e.

Finala la suta masculin, de la ora 23:50, va fi insa deosebita. Asa simt eu. Nu stiu daca va fi batut recordul mondial insa cred ca va fi prima in care toti vor alerga sub 10 secunde.

Cam cine cred ca o sa prinda finala: Usain Bolt, Asafa Powell, Justin Gutlin, Tyson Gay, Yohan Blake. Ordinea e ca in filmuletul de mai jos..

Nume care nu pot fi ignorate sunt si Dwain Chambers sau Ryan Bailey. Plus inca vreo 2-3.

Cei 5, din montajul video (stingaci, e adevarat, dar fara scule…), mi se par insa oamenii din care va tisni JUPINUL. Cel mai rapid om al planetei.

Marele favorit, poate chiar la un rezultat de sub 9 secunde 5 zecimi (recordul mondial e de 9,58) e evident Bolt. As zice ca are peste 60% sanse sa cistige si cam 15% sa bata recordul mondial care ii si apartine.

Numai ca, stiti cum e, nu e mereu pentru cine se pregateste ci – uneori – pentru cine se nimereste.

Powell, Gay, Gatlin pot sa-l bata pe Bolt daca au un start bun. Yohan Blake are, parerea mea, cele mai mari sanse. E ultima secventa din filmulet si daca va uitati la ce accelerare are in partea a doua a cursei, cu Bolt alaturi, o sa fiti de acord ca finala are sanse mari sa scrie istorie.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s