Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Fidel Alejandro Castro Ruz


86 de ani. Retras de la putere de sase ani, Fidel Castro, care a condus Cuba aproape o jumatate de secol, implineste astazi 86 de ani.

Ultimele aparitii publice ale lui Fidel Castro dateaza din primavara anului trecut. El s-a intilnit atunci cu Papa Benedict al XVI-lea, aflat in vizita in Cuba la sfirsitul lunii martie.

Fidel Castro si-a redus si aparitiile editoriale. Lungile sale “reflectii” – 398 pina in prezent – publicate periodic in presa oficiala si citate in intregime in mass-media audio-vizuale, s-au transformat de citeva luni in articole scurte de citeva rinduri dedicate unor subiecte care-i lasa uneori nedumeriti chiar si pe cei mai loiali sustinatori ai “tatalui Revolutiei cubaneze”.

De la problemele internationale majore privind starea planetei sau amenintarile unui razboi nuclear, pe care le comenta cu regularitate, Fidel Castro a trecut la promovarea culturii de moringa, un arbust tropical bogat în proteine, sau la ridicarea in slavi a virtutilor stiintei in fata religiei.

Ultima dintre “reflectiile” sale a fost publicata pe 19 mai. Oficial, nimic nu era prevazut pentru sarbatorirea implinirii a 86 de ani de catre Fidel Castro, cel care a condus in cele mai mici detalii viata cubanezilor de la preluarea puterii in ianuarie 1959 pina la aparitia unor grave probleme de sanatate in iulie 2006.

Doar citeva organizatii de tineret au planificat sa sarbatoreasca la 13 august aniversarea lui Rene Gonzalez, unul dintre cei cinci agenti ai serviciilor secrete incarcerati in Statele Unite si considerati in Cuba drept “eroi ai luptei impotriva terorismului”.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s