Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Destination unknown-Ucraina


image

Pentru ca exista am zis sa vad cum e. Pornit la 4:45 spre ea si trecut granita pe la 8:30.

M-a ajutat o doamna cu o masina de MM pentru ca: nu se poate trece granita pe jos (?! ma depaseste de ce e ok sa treci cu masina dar nu si per pedes).

Am facut deja vreo 10 km si m-am oprit sa-mi trag sufletul. Surprinzator mai este semnal Orange in zona asta asa ca am zis sa scriu ceva.

La granita se pun in pasaport vreo 10 grivne (aprox. 5 lei) ca sa treci. Asta in ciuda afiselor care condamna coruptia si dau un nr. de telefon pentru reclamatii.

Dupa cum mi-a explicat maramureseanca, cunoscatoare a sistemului (de fapt ea a platit si pt. mine pt. ca eu inca nu am grivne si n-a vrut sa ia cei 5 lei pe care i-am oferit), 5 grivne se duc la vamesi si 5 la politistii de frontiera.

Zona e foarte maghiara cel putin dupa afise si cei citiva oameni pe care i-am auzit vorbind.

Mi-ar placea sa ajung la Lviv (Lvov) dar e complicat cu transportul. Sper totusi sa vad macar Mukacevo (aproape 100 de mii de locuitori).

Inca nu-mi dau seama dar cele 3 sate pe care le-am traversat sunt vizibil mai sarace decit cele din partea romana. Sunt insa mici, cam la 1.500 de locuitori.

Chestia cu benzina ieftina in Ucraina nu prea pare de actualitate.

Peste 10 grivne litrul deci vreo 5 lei +. Sa vedem tigarile dupa ce schimb bani pentru ca se cam face trafic cu ele.

Nu stiu ce, unde, cum si cind dar stiu ca o sa fie interesant 🙂

Tot inainte.

Advertisements

3 Comments on “Destination unknown-Ucraina”

 1. Moldova vso says:

  Sunt blugii mai ieftini pe acoli or ba?;-)Chestia cu interzis trecerea granitei pe jos e peste tot sa stii.Nu stiu care-i logica.

  • @ Moldova vso
   Habar n-am ca nu am umblat dupa blugi. Nici macar n-am intrat in magazine de haine. Da’ ce? Fusta, salopeta, pantalon, cu nasturi sau fara?

   Chestia cu interzis granita pe jos mi se pare o mare timpenie. E interzis si cu bicicleta. Plus ca nu e peste tot. Spre Ungaria poti trece si in genunchi si coate atita vreme cit ai CI la tine si nu ai nimic ilegal in bagaje.

 2. […] Cel puţin 16 civili şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor din ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, teatrul unui conflict sângeros între armată şi rebelii proruşi. Liderii acestora din urmă au anunţat mobilizarea a 100.000 de persoane începând cu 9 februarie pentru a-şi extinde ofensiva după eşecul negocierilor de pace de la Minsk de la sfârşitul săptămânii trecute. (rador/ FOTO blogcatchina.wordpress.com) […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s