Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Duios Europa cobora


Pentru prima data in istorie Asia are mai multi milionari decit America de Nord, chiar daca averea lor insumata este mai mica, conform unui studiu publicat de Capgemini si RBC Wealth Management.

In 2011 numarul persoanelor din Asia-Pacific cu active investibile de un milion de dolari a crescut pina la 3,37 milioane de persoane, comparativ cu 3,35 milioane in America de Nord si 3,17 milioane de persoane in Europa.

Averile combinate ale milionarilor asiatici (dintre care 54% sunt in Japonia si aproape 17% in China) au scazut anul trecut pina la 10.700 de miliarde de dolari de la 10.800 de miliarde in 2010 si se situeaza sub cele 11.400 miliarde de dolari la cit se ridica averile combinate ale milionarilor din America de Nord.

Raportul Asia-Pacific Wealth Report este urmarit cu atentie de managerii de active, agentii imobiliari de lux si de producatorii de bunuri de lux pentru indicii cu privire la modul in care persoanele instarite isi investesc banii.

Anul trecut, averile au scazut cel mai mult in Hong Kong (20,1%) si India (18%) si au crescut cel mai mult in Thailanda (9,3%) si Indonezia (5,3%). Cresteri mai modeste s-au inregistrat in Japonia (2,3%) si China (1,8%).

“Cu toate acestea, Asia-Pacific ar urma sa continue sa inregistreze o crestere economica mai mare decit alte regiuni iar numarul persoanelor instarite precum si averile lor combinate ar urma sa continue sa creascã”, se arata in raport.

In luna iunie a acestui an, Banca Mondiala estima ca ritmul de crestere in Asia de Est si zona Pacific va incetini la 7,6% in acest an de la 8,3% in 2011. In schimb, economia americana va inregistra o crestere de 2,1% iar zona euro se va contracta cu 0,3%.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s