Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

In Coreea de Nord “abtinerea de la calatorii inutile”


Autoritatile nord-coreene au institui vineri dimineata cvasi-stare de razboi, conform site-ului sud-corean DailyNK, citind informatii furnizate de rezidenti din Coreea de Nord.

“Dispozitia de a trece in cvasi-stare de razboi a fost instituita in aceasta dimineata, prevazind in special incetarea circulatiei persoanelor dintr-un loc in altul si abtinerea de la calatorii inutile, fara o necesitate speciala”, a informat telefonic DailyNK un rezident anonim din provincia Hamkyung.

DailyNK este o publicatie specializata in colectarea si analizarea informatiilor din Coreea de Nord. Decizia privind instituirea cvasi-starii de razboi a fost confirmata ulterior de o alta sursa din provincia Pyongan, care a specificat ca aceasta a intrat in vigoare vineri, 26 octombrie, si este valabila pina pe 31 octombrie.

Perioada coincide cu manevrele Hoguk incepute cu o zi in urma de Coreea de Sud si SUA urmind sa dureze pina pe data de 2 noiembrie.

In plus, decizia a intervenit înaintea preconizatei lansari a unei rachete ruso-sud-coreene (KSLV-I) din provincia Jeolla – Coreea de Sud – care ar urma sa amplaseze un satelit pe orbita circumterestrã. Lansarea, programatã pentru vineri, a fost insa aminata din cauza unei scurgeri de gaze la prima treapta a rachetei, a anuntat Interfax.

Advertisements

One Comment on “In Coreea de Nord “abtinerea de la calatorii inutile””


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s