Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Fara “Bine Ati Venit!”


Liderii chinezi vor sa renunte la covorul rosu, receptiile somptuoase si la alte cheltuieli importante care se fac cu ocazia calatoriilor lor oficiale.

Potrivit unui comunicat publicat de presa de stat chineza, renuntarea la aceste cheltuieli a fost anuntata marti, la sfirsitul unei reuniuni a celor 25 de membri ai Biroului Politic al Partidului Comunist din China (PCC) prezidat de secretarul general Xi Jinping.

Conform deciziei, in vizitele oficiale vor fi interzise “banerele de bun venit, covoarele rosii, aranjamentele florale si receptiile somptuoase”, scrie Xinhua.

covor

Totodata, numarul membrilor delegatiilor va fi redus si “inspectiile inutile” vor fi anulate. Blocarea traficului pentru a permite trecerea coloanelor oficiale, un motiv de iritare in marile orase, va fi limitata. In cele din urma, accentul va fi pus pe reducerea cheltuielilor inaltilor functionari, recunoscuti pentru banchetele lor la care se servesc bauturi scumpe.

Oficialii vor sa se concentreze pe eficienta si sa reduca birocratia in special prin reuniuni mai dinamice si discursuri mai scurte.

In prima sa aparitie in calitate de secretar general al PCC, pe 15 noiembrie, Xi Jinping i-a surprins pe observatori dupa ce a rostit zimbind un discurs din care a lipsit jargonul obisnuit al liderilor PCC.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s