Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Inca un sfirsit al lumii


apocailpsaCitind dintr-un clasic in viata: “Mai degraba lipsa decit Apocalipsa”.

Cei de NASA sunt convinsi ca 21 decembrie va fi o zi ca oricare alta si ca sfirsitul lumii nu va veni.

Citeva motive invocate pentru venirea Apocalipsei, care cu siguranta nu va avea loc inainte de Craciun sustine NASA, publicate azi de ziarul spaniol ABC.

1- Ciocnirea cu planeta Nibiru
Nu va avea loc nicio ciocnire cu vreo planeta Nibiru pentru ca nu exista. Ciocnirea este unul din motivele cel mai des invocate pentru Apocalipsa de pe 21 decembrie. Speculatia a ajuns sa-i preocupe pe cei de la NASA, coplesiti de miile de mesaje primite de la cetatenii ingroziti de aceasta posibilitate. S-a ajuns chiar sa se spuna ca guvernele incearca sa ascunda publicului aceasta amenintare.

2- Impactul cu un asteroid urias
Nu se prevede asa ceva pentru luna decembrie. Cel putin nu cu unul atit de mare incit sa ducã la o distrugere masiva. Daca s-a intimplat in trecut, ar putea avea loc si in viitor, nimeni nu stie. Dar cei de la NASA au un program de urmarire a traiectoriei asteroizilor potential periculosi si nu au observat niciunul care ar putea sa ameninte Pamintul in perioada urmatoare.

3- Flacari solare care sa arda Pamintul
Expertul in sistemul solar, David Morrison, a lansat anii trecuti termenul de “cosmofobie”, un tip de fobie care s-a raspindit in ultima vreme din cauza zvonurilor avind la baza calendarul mayas. Poate Soarele sa trimita raze atit de puternice incit sa faca scrum Pamintul? Oamenii de stiintã au avertizat despre necesitatea de a ne apara de exploziile solare care pot afecta retelele de energie si comunicatii. Soarele va atinge perioada maxima de activitate la sfirsitul lui 2013 sau la inceputul lui 2014 dar nici atunci nu va avea suficienta forta pentru a trimite raze de la o distanta de peste 100 de milioane de kilometri care sa distruga Pamintul.

4- Alinierea cosmicã
Pamintul si Soarele se aliniaza cu alte planete in Calea Lactee in fiecare an in decembrie, dar este un eveniment care nu are urmari pentru oameni. Alinierea planetelor a devenit un subiect la moda dupa detectarea cometei Elenin in 2011. Cometa s-a aflat pe acceasi axa cu Pamintul si Soarele. Asa au aparut si speculatiile: se credea ca poate sa provoace o serie se dezastre, precum eruptii masive, cutremure mari, tsunami sau furtuni solare. Ultima data cind a avut loc aceasta aliniere a coincis cu cutremurele din Chile (27 februarie 2010) si din Japonia (11 martie 2011). Cometa Elenin a atins punctul maxim de apropiere de Pamint la jumatatea lunii octombrie dar si-a continuat drumul fara sa provoace vreun rau.

5- Inversarea polilor magnetici ai Terrei
Un revers geomagnetic este o schimbare in orientarea cimpului magnetic terestru astfel incit sa duca la inversarea pozitiilor polului nord cu polul sud magnetic. Astfel de evenimente pot dura intre sute si mii de ani si nimic nu arata ca ar putea avea loc in urmatoarele zile. Este improbabil sa aiba loc si in urmatoarele milenii.

Advertisements

5 Comments on “Inca un sfirsit al lumii”

 1. matrioska says:

  huuuuf …m-am linistit 🙂

 2. teo says:

  Inca vreo cateva zile si scapam si de tampenia asta. Daca mai gasesti ceva cu care sa demolezi si teoria conspiratiei, o sa-ti zic “The Mythbuster”.

 3. chereji says:

  sfarsitul lumi nu se va sti cand va veni, dar cica s-a amanat in 2013 =))

 4. Tiberiu says:

  SE INTORC POLII!!!
  Domne, da cine-s astia polii si de unde se intorc, si in primul rand cand au plecat si de ce!?:-D

  • teo says:

   Poli Timisoara, Poli Iasi. Nu stiu de alte orase universitare sa aiba echipe de fotbal “poli”. De unde se intorc? Cel putin una dintre cele 3 Poli Timisoara incearca sa se intoarca din campionatul judetean.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s