Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Submarine rusesti pentru Armata de Eliberare Populara


China intentioneaza sa cumpere patru submarine de conceptie rusa de tip Amur-1650, cu un pret total de doua miliarde de dolari, conform cotidianul Kommersant.

amur 1650

Cele douã tari au semnat un acord-cadru in acest sens, acordul definitiv urmind sa fie semnat in 2015, conform ziarului, care citeaza surse apropiate de societatea rusa Rosoboronexport care se ocupa de exporturile de arme.

Proiectul prevede la ora actuala ca fiecare dintre cele doua tari sa producã doua exemplare din acest submarin cu propulsie diesel. Amur este versiunea pentru export a submarinului Lada, cu o lungime de 67 de metri, submarin capabil sa navigheze cu un echipaj de 35 de oameni vreme de 45 de zile fara oprire, dintre care 25 de zile sub apa.

Potrivit Kommersant, India, cel mai mare importator de arme la nivel mondial, ar fi de asemenea interesata de achizitionarea a sase exemplare. Vladimir Putin a anuntat recent ca exporturile militare ale Rusiei, al doilea furnizor de arme din lume dupa SUA, ar urma sa depaseasca cifra record de 14 miliarde de dolari in cursul anului 2012.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s