Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Curatenie pe Marte


mars perieNu stiu daca va mai amintiti de robotul ala trimis de NASA pe Marte, Curiosity. Cica e “rover” dar nu reusesc sa gasesc un echivalent romanesc mai apropiat decit robot.

A ajuns pe Marte in august. Daca nu va mai amintiti faceti un refresh de memorie aici. Cu un click aici vedeti si prima imagine transmisa de Curiosity de pe Marte.

In cazul in care ati intrat pe link-ul cu prima imagine ati putut remarca faptul ca in prima luna robotul parcursese un pic peste 30 de metri. Adica viteza medie era de un metru/zi :)) . Intre timp, robotul a reusit sa se deplaseze peste 600 de metri (se pare ca a accelerat…) si face ultimele teste in pregatirea prelevarii primei mostre de stinca/sol de pe Marte.

Imaginea de sus e dupa testarea periei robotului care va curata de praf martian viitoarea mostra prelevata. Se vede foarte bine portiunea curatata. Poate ar fi bun un robotel de asta si pe la casele oamenilor ca sa le stearga praful.

O sa ziceti ca e cam lenes, dar macar nu cere de mincare. Acum e in curs testarea componentelor care vor face prelevarea.

Daca va intereseaza subiectul aveti si un filmulet mai jos.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s