Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Pariu cu moartea


Macau MGM China“Politia taiwaneza a deschis o ancheta in urma informatiilor publicate de presa privind existenta unei retele clandestine de case de pariuri unde se putea paria pe speranta de viata a bolnavilor aflati in stadiile terminale”, scrie AFP.

Nu neg faptul ca presa din Taiwan a scris asa ceva insa nu as paria ca astfel de informatii sunt intru totul adevarate. Nu prea ai insa cum sa verifici asa ceva. E insa destul de posibil avind in vedere ca asiaticii – in general si chinezii nu fac exceptie – sunt ahtiati dupa pariuri.

Nu stiu citi dintre onorabilii cititori ai acestui blog stiu ca cel mai mare “business” din lume cu jocurile de noroc nu se petrece la Las Vegas ci la Macao. O Regiune cu Administrare Speciala (SAR) din China. Pe de alta parte in China jocurile de noroc sunt interzise.

Daca vreti sa pricepeti cum devine treaba asta cu jocurile de noroc interzise in China insa nu si in provincia Macao va trebui sa va pierdeti citeva minute citind asta.

In Macao (ceva mai la sud de Hong Kong) sunt 35 de cazinouri. Incasarile acestora anul trecut au fost de peste 35 de miliarde de dolari. Urmeaza sa se mai construiasca inca un cazino (MGM China) cu o investitie de 2,5 miliarde de dolari. Deci bani si amatori de risc sunt destui in zona respectiva.

Revenind insa la povestea macabra a pariurilor pe moarte, cota pare sa fie de 3 la 1.

“Revista Next, din Taipei, informeaza ca pariorii, printre care se numara apropiati, membri ai familiilor dar si infirmierele bolnavilor, pariaza sume enorme, de pina la 1 miliard de dolari taiwanezi (cam 30 de milioane de USD) pe speranta de viata a bolnavilor, in orasul Taichung (centrul Taiwanului).

“Examinam in detaliu informatiile aparute in presa”, a declarat un responsabil din cadrul politiei taiwaneze, citate de AFP.

Conform informatiilor aparute in presa, pariorii ii viziteaza pe bolnavi la spital inainte de a decide ce sa parieze. Ei pot pierde in totalitate suma pariata daca bolnavul moare cu o luna mai tirziu decit au pariat, dar pot sa cistige de trei ori suma depusa daca “pronosticul” lor se adevereste.

O strada din Taichung a capatat numele neoficial de “strada pariurilor pe moarte” din cauza numeroaselor locuri unde se pot plasa astfel de pariuri morbide, conform revistei Next”.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s