Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Au cuvintul cercetatorii australieni


copilPolitica de planificare familiala introdusa in 1979 in China a avut ca efect o populatie adulta putin sociabila si prea putin dispusa sa-si asume riscuri. Aceasta situatie afecteaza negativ capacitatea antreprenoriala si de inovatie a chinezilor, conform unui studiu publicat in revista Science din Statele Unite, citata de AFP.

Cercetarea se bazeaza pe o ancheta realizata pe 421 de barbati si femei din Beijing, din care majoritatea s-au nascut dupa 1979, cind a intrat in vigoare legea privind copilul unic. Cei mai multi din tinerii chinezi intervievati s-au confruntat cu probleme economice.

Studiul a fost realizat de cercetatori de la Universitatea Monash din Melbourne – Australia. Acestia au constatat ca, spre deosebire de tinerii din alte tari care au frati, cei mai multi dintre chinezii intervievati nascuti dupa 1979 sunt pesimisti, stresati, fara constiinta de sine, lipsiti de competitivitate si de vointa de a-si asuma riscuri.

Realizatorii studiului sustin ca se confirma astfel o serie de analize anterioare conform carora politica de planificare familiala, care a limitat semnificativ sporul natural in China, afecteaza economia tarii.

Amanunte pentru cei interesati de complicata politica familiala din China: AICI si AICI

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s