Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

2013 e anul sarpelui de apa (sariti cu horoscopul!)


cnyS-au inmultit cautarile legate de anul nou chinezesc, evident. Nu stiu citi dintre cautatori sunt interesati cu adevarat de noul an chinezesc si citi de “ce o sa ne aduca?”. Daca ma iau dupa termenii de cautare nu reusesc sa-mi dau seama.

In ordine descrescatoare: “anul nou in china“, “anul nou la shanghai“, “pe ce data are loc anul nou in china“, “anul nou chinezesc“, “pe ce data e revelion in china“, “pe ce data e anul nou in china“, “anul nou in china data“, “anul nou in china perioade”, etc.

Hai, sa nu va mai pierdeti timpul pretios. Anul nou chinezesc e 春節 (Chunjie) sau “sarbatoarea primaverii”. In 2013 cade pe data de 10 februarie. Nu are data fixa (cam cum e Pastele la crestini) pentru ca este conform calendarului chinezesc lunisolar, calendar care incorporeaza elemente atit de la calendarul lunar cit si de la cel solar.

Din punct de vedere legal se acorda 3 zile libere (in cazul de fata 9-12 februarie) insa se obisnuieste sa se lege cele 3 zile cu week-endurile astfel incit sa aiba oamenii liber macar vreo 6-7 zile.

M-am luat cu vorba si cu timpenii de genul calendarului lunisolar si era sa uit de ce va aflati acilishea. Pentru “sarpele de apa”, hai sa nu ne ascundem dupa degete.

Cica e “un semn” cu aplecare la introspectie si foarte influent. Ma rog, ce-o putea insemna asa ceva ma depaseste. “Sarpele de apa” e foarte bun la conducerea grupurilor, da dovada de inteligenta si e foarte axat pe succes. Nu stiu, nu ma intrebati ce inseamna. Obtin des tot ceea ce isi doresc. “Sarpele de apa” e foarte afectuos pe plan familial si tine mult la apropiati. Isi ascunde insa aceasta latura sensibila in fata colegilor sau a partenerilor.

Singurul lucru bun e ca deocamdata “anul nou chinezesc” e batut la popularitate de “unicum”. Nici chestia asta nu mi-o explic insa pare putin probabil sa fie niste horoscopisti sau horoscopiste.

Gata, ma duc sa vars.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s