Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Pina o rezolvati pe aia cu ungurii, uite o intilnire interesanta


Huo YuzhenCu toate ca cei mai multi sunt adeptii unor relatii cit mai strinse ale Romaniei cu China, a doua economie mondiala, nimeni nu e interesat de o astfel de intilnire.

Romanii isi ascut palosele si stau de paza cu rindul astfel ca Ungaria sa nu ne fure Transilvania, UDMR sa nu-si bage ghearele intr-o viitoare Constitutie, iar steagurile arborate sa aiba culori si filfiit placut ochiului patriotic. E adevarat ca informatiile nu sunt prea multe sursa fiind un comunicat al MAE. Din limbajul de lemn nu prea poti stoarce chestii

Totusi, ministrul de Externe, Titus Corlatean, a discutat cu ambasadorul Chinei la Bucuresti, Huo Yuzhen, despre o vizita la nivel inalt care va fi facuta anul acesta la Beijing de oficiali romani. Asta e o veste buna. Vizita, zice comunicatul, va avea o importanta componenta economica. Numai sa nu se incheie cu rezultatele clasice la care m-am mai referit acilisea.

Inca una interesanta: Romania ar vrea sa fie gazda urmatoarei reuniuni a Forumului China – Europa de Est. Imi inchipui ca o sa se rezolve asa ca ne putem astepta sa apara pe la Bucuresti macar premierul (la vremea respectiva) Li Keqiang sau poate chiar Xi Jinping.

In rest, o sa se infiinteze un Institut Confucius la Bucuresti.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s